Uludere'de ölen 34 kişi Diyarbakır'da anıldı

İnsan Hakları Diyarbakır Şubesi, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü yakınlarında, Kuzey Irak sınır hattına 28 Aralık 2011'de düzenlenen hava bombardımanında ölen 34 kişiyi düzenlenen basın açıklamasıyla andı.

Haberler 29.12.2016 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ube binasnda gerçekleen açklamada hayatn kaybeden 34 kiinin fotoraflarndan oluan poster aslrken, anmaya HD Diyarbakr ube Bakan Raci Bilici ve HD üyeleri katld. Bombardmanda 19u çocuk 34 kiinin yaamn yitirdiini belirten Bakan Bilici, olayla ilgili etkin bir soruturma balatlmas çars yaparak unlar söyledi:

ROBOSK KATLAMI

Bombardmanda 4 yurttan sa olarak kurtarlabildii bu saldr, tarihin sayfalarna kanl bir katliam olarak geçti. Olayn üzerinden 5 yl geçmesine ramen hiç bir ey aça çkmad. Aslnda Roboskide olmak isterdik. Gidip ailelerle birlikte, onlarn acsn yine her yl olduu gibi paylaarak bu anmay yapmak isterdik ama maalesef izin verilmedi. Katliam dosyasnn hukuki öyküsünden de anlald gibi açlan soruturmalarla katliamn failleri askeri yarg organlarna havale edilerek aslnda korunmaya çalld. Etkin bir soruturma olmad gün gibi ortamda olan bu süreçte elbette adalet çkmas beklenemezdi. Türkiye yakn tarihte yaanan katliamlarn aydnlatlmas ve toplumsal barn ina edilebilmesi için hakikatleri aratrma komisyonu kurmal, geçmi ile yüzleme salanmaldr.

Ana Sayfaya Git