Ümmetin renkleri buluştu!

Bu yıl 2'ncisini düzenleneneni uluslararası Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumu, ümmetin farklı coğrafyalarındaki alimlerin katılımı ve yayımlanan sonuç bildirgesiyle son buldu.

Haberler 05.10.2020 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siyonistlerin igali altnda olan Kudüsün tekrar özgürlüüne kavumas için toplumda bilinç oluturmak adna Kudüs Fatihi ve büyük slam Komutanlarndan olan Selahaddin-i Eyyubiyi anmak ve anlamak için düzenlenen, Uluslararas Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumu sona erdi.

Sempozyuma Türkiye bata olmak üzere Filistin, Katar, Irak, Lübnan, Hindistan, Suriye, Moritanya, Msr, Kosova, Fas, Suriye, Senegal, Pakistan, Burkina Faso, Tunus, Afganistan, ngiltere ve ABD gibi ülkelerdeki alimler, akademisyenler katlm salad.

Programda Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu ile Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu da katld. Zoom uygulamas üzerinden canl yaynlanan sempozyum, Mescid-i Aksadan okunan Kuran- Kerim ile balad.

Moderatörlüünü TTHADUL ULEMA Genel Bakan Yardmcs Suat Yaasnn yapt programn açl konumasn HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam yapt. Salam, konumasnda, Selahaddini konumak, Fetih için verdii mücadeleyi anlamaya çalmak günümüze de k tutacaktr. slam corafyasnn her tarafnda bu tür sempozyumlarn düzenlenmesi ve Kudüsün özgürletirilmesinin asla gündemden dümemesi gerekir. Selahaddin ve Kudüs birbiri ile özdelemi iki isim olarak slam dünyasndaki yerini almtr. Kudüs konuulunca Selahaddin, Selahaddin konuulunca Kudüs akla gelmektedir. nallah bunlar konumaya devam edecek; bugün ve gelecek nesillerimize Selahaddinin mücadelesini ve Kudüs davasn asla unutturmayacaz. ifadelerine dikkat çekti.

ERDOAN SEMPOZYUMA BR MESAJ GÖNDERD

Sempozyumun devamnda Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoann gönderdii mesaj okundu. Cumhurbakan Erdoan, mesajnda, Kudüse sahip çkmak, ona gereken hürmeti, hassasiyeti göstermek her Müslümann görevidir. srail igalini merulatran, srailin Kudüsü ve Filistin topraklarn ilhak planlarna onay veren, Filistinli kardelerimizin meru haklarn yok sayan her giriim Selahaddin-i Eyyubinin emanetine ihanettir. ifadelerine yer verdi.

Alimler, akademisyenler ve siyasiler yaptklar konumalarda Selahaddin-i Eyyubinin ümmeti biraraya topladna dikkat çekti

Erdoann okunan mesajnn ardndan katlmclarn selamlama konumalar ve sunumlar gerçekletirildi.

Mescid-i Aksa mam Hatibi olan eyh krime Sabri, yapt konumada, Selahaddin Eyyubinin hayatndan birçok örnein alnabileceini belirtti.

HAMAS Siyasi Birim Üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk da, Selahaddine zaferi getiren ümmetin birliiydi ve Selahaddin bunun üzerinde ciddi çalt. ifadesinin altn çizdi.

Filistin slami Cihad Yetkilisi Muhammed El Hindi de dümann sadece Gazzeyi deil tüm slam dünyasn muhasara altna aldn söyledi.

Dünya Müslüman Alimler Birlii Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadai de Selahaddini Eyyubiyi zafere götüren sebeplere dikkat çekti.

Senegalden Dr. Muhammed Said Bah, Selahaddin-i Eyyubinin örnekliinde ve tecrübesinde bir yol haritasnn çizilmesi gerektiini belirtti.

Iraktan Prof. Dr. maduddin Halil, Selahaddin-i Eyyubinin en baarl olduu nokta insanlar bir araya getirebilmesi olduuna dikkat çekti.

Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, yapt konumada Selahaddin-i Eyyubinin adil, dahi, ahlakl bir ahsiyet olduuna dikkat çekti.

Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, Filistinde yaanan zulümler dünyann hiçbir yerindeki zulme benzemiyor. dedi.

Dr. Abdulkadir Turan, Selhaddinin mücadele tarz, slam mücadelenin o günkü dümana kar bir ihyasndan ibarettir, bizim için bu balamda yol göstericidir. dedi.

ngiltereden Dr. Hafz el-Karmi, limler Selahaddin döneminde halk cihada tevik etmekle kalmam savalara bizzat katlmlardr. ifadesini vurgulad.

Aydn Dal hoca da Selahaddin tecrübesi üzerinden gidersek onun tecrübesinden istifade etmek istiyorsak onu sadece hamasi övgülerin malzemesi yapmakla yetinmemeliyiz. ifadesinin altn çizdi.

SEMPOZYUM SONUç BLDRGESYLE SONA ERD

Sempozyumunun sonuç bildirgesinde, Kudüsün özgürlüünün daima gündemde tutulmas, her Müslüman Kudüsle ilgili sorumluluunun farknda olmas gerektii vurguland.

HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Abdullah Aslann okuduu sonuç bildirgesinde u maddeler yer ald:

1-Mescid-i Aksa, Müslümanlarn ilk kblesi, yeryüzünde ina edilen mescidlerin ikincisidir. Bu sebeple de Kudüsün özgürlüü farkl platformlarla daima gündemde tutulmaldr. Bu konudaki gaflet veya ihmalin Kudüsün tamamyla elden çkmasna yol açabilecei göz önünde bulundurularak bu tür çalmalar devam etmelidir.

2-Kudüsün özgürlüü ümmetin özgürlüüdür. Kudüsün esaret altnda olduu bir dönemde ümmetin özgürlüünden bahsedilemez. Kudüsün esaretinin devam etmesi igalcilerin güçlü olmasndan deil, dankl nedeniyle ümmetin güçsüz dümü olmasndandr. Kudüsün hürriyetine kavumas için ümmet birlik olmaldr.

3-Kudüs, sadece Filistinlilerin ya da sadece Araplarn davas deildir. Kudüs davas, bir milyar sekiz yüz milyon Müslümann müterek davasdr. Selahaddinin örnekliinde olduu gibi Mescid-i Aksa, hürriyetine kavuuncaya kadar gündemimizden dümemelidir.

4-Kudüs, geçmite de esir dümü ve büyük komutan Selahaddin-i Eyyubi tarafndan özgürlüüne kavuturulmutur. Bu tecrübenin tüm yönleriyle deerlendirilebilmesi adna enstitüler kurulmaldr.

5- madeddin Zengi ile balayp Nureddin Zengi ile devam eden ve Selahattin Eyyubi ile zirveyi bulan ilmi, fikri ve eitsel tecrübe istifade açsndan o dönemin askeri tecrübesinden daha az önemli deildir.

6-Her Müslüman Kudüsle ilgili sorumluluunun farknda olmal ve sorumluluunun ifas yolunda gayret göstermelidir. Alimler, Kudüs konusunda hem bireysel sorumluluklarn yerine getirmeli hem de ümmeti Kudüs davas hususunda bilinçlendirmeli, uyarmal ve onlar harekete geçirmeye çalmaldrlar.

7-Can ile cihat, mal ile cihat, birbirini tamamlayan iki unsurdur. Kudüsun esaretten kurtulmas için bütün Müslümanlar maddi imkn ve olanaklarn seferber etmelidirler.

8-ABD, slam ülkelerine Normalleme ad altnda igalci siyonist rejimin tannmasn ve igalin kabulünü dayatmaktadr. galci siyonistlerle atlacak her normalleme adm Hz. Resullulah (sav) n hatrasna ve Selahaddinin mirasna ihanettir. gale destek çkmak, slam ümmetini arkadan hançerlemektir. Hiçbir Müslüman ahs ve kurum bu ihaneti asla kabul etmeyecektir.

Ana Sayfaya Git