Umre için şartlar!

Kovid-19 tedbirleriyle yapılacak umre için Suudi Arabistan'ın şartları netleşiyor

Haberler 28.07.2021 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurt dndan umre ziyaretlerinin 10 Austosta balayacan ve ziyaretçilere Kovid-19 as olma art getirildiini açklayan Suudi Arabistann, umre için kota, ya ve tarih snr getirmesi de bekleniyor.

Bu yl Kovid-19 tedbirleriyle yaplacak umre için Suudi Arabistann artlar netleiyor.

Suudi Arabistan, hac ziyaretlerinin sona ermesinin ardndan 25 Temmuz itibaryla umre sezonunun baladn, günlük 20 bin kiinin kabul edileceini açklad. Umre ziyareti yapmak isteyenler, Eatmarna (temerna) uygulamas üzerinden bavurularn yapabiliyor.

VAKA SAYILARINA GÖRE ÜLKELERN UçU KISITLAMASI YENDEN ELE ALINACAK

Yurt dndan umre ziyaretlerinin 10 Austos itibaryla balayacan ve ziyaretçilere Kovid-19 as olma art getirildiini açklayan Suudi Arabistann ziyaretçilere bunun dnda, kota, ya ve tarih snr getirilmesi bekleniyor.

BioNTech, Astra Zenca, Moderna ve Johnson Johnson as olanlarn umre yapabilmesi, Sinovac ve Sputnik V as olanlarn ise umre ziyaretine kabul edilmemesi planlanyor.

Kendi vatandalar, diplomatlar ve salk görevlileri dnda, aralarnda Türkiyenin de bulunduu 24 ülkeden yaplan seferleri askya alan Suudi Arabistan, vaka saylarna göre ülkelerin uçu kstlamas durumunu yeniden deerlendirecek.

GEçEN YIL DA UMRE ZYARETLER KOVD-19 TEDBRLERYLE YAPILDI

Suudi Arabistan makamlar, geçen yl mart ay balarnda Kovid-19 yüzünden umre ziyaretlerini askya alm, 7 ay aradan sonra 4 Ekim 2020de ülkede yaayanlar için umre ziyaretlerini yeniden balatmt.

Bu tarihten bir ay sonra da ülke dndan umre ve ibadet amacyla gelenlerin kabul edilmeye baland ülkede yurt dndan gelen ilk umre kafilesi, 3 günlük karantinadan sonra 4 Kasm 2020de Kabede tavaf yapmt.

KOVD-19 ÖNLEMLER GÖLGESNDEK 2NC HAC

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanl, 12 Haziranda hac ibadeti için yurt dndan kimsenin kabul edilmeyeceini, yalnz ülke içinden kronik rahatszl bulunmayan, 18-65 ya arasnda ve a olmulardan 60 bin kiinin hac farizasn yerine getirebileceini açklamt.

Bu yl Kurban Bayramnn ilk günü Cemaratta eytan talayan hac adaylar, ziyaret tavaf için Kabeye gitti.

Kovid-19 tedbirleri altnda hac ibadetini yerine getiren Müslümanlar, Kabeye gruplar halinde ve yalnzca belli kaplardan alnd.

Haccn rükünlerinden olan ziyaret tavaf, maske ve mesafe kurallarna dikkat edilerek yapld.

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgn nedeniyle geçen yl da sadece ülke içinden ve snrl sayda hac adayn kabul etmiti.

Ana Sayfaya Git