Umreden dönen vatandaşın gözünden karantina odası

Umre ziyaretinin ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle Ankara'da bir yurtta karantinaya alınan vatandaşlardan birinin yurtta sağlanan imkanlara ilişkin çektiği video, sosyal medyada paylaşıldı.

Haberler 18.03.2020 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Umre amacyla gittikleri Suudi Arabistandan 15 Martta yurda dönen 6 bin civarnda vatandan koronavirüs tedbirleri kapsamnda 14 gün karantinaya alnmalar kararlatrld.

Vatandalar, karar dorultusunda Gençlik ve Spor Bakanlna bal Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüüne ait Ankara ve Konyadaki yurtlara yerletirildi.

Ankarann Gölba ilçesindeki bir yurda yerletirilen vatandalardan biri, misafir edildikleri yurtta kendilerine salanan imkanlarla ilgili video çekti.

Sosyal medyada paylalan videoda konuan vatanda, yurtlardaki artlarn kötü olduuna ilikin iddia ve video paylamlarna tepki gösterdi.

Videoyu, yaknlar bu yurtlarda kalanlarn içlerinin rahat etmesi amacyla çektiini ifade eden vatanda, kendilerine yeni nevresim takmlar datldn ve gda malzemesi konusunda sknt yaamadklarn belirtti.

Yurtta barnma artlarnn olumlu olduuna dikkati çeken vatanda, sabretmenin önemini vurgulad.

Ana Sayfaya Git