Umreye gittiler

Dürümlü mezrasında PKK'lılılarca atledilen sivillerin yakınlarından 16 kadın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara uğurlandı.

Haberler 12.01.2017 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda PKKllarca katledilen sivillerin yaknlarndan 16 kadn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde, Diyanet leri Bakanlnn organizasyonuyla kutsal topraklara uurland.

PKKl teröristlerin 15 ton patlayc yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatn kaybeden 16 kiinin yaknlarndan oluan 16 kadn, Cumhurbakan Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde, Diyanet leri Bakanlnn organizasyonuyla 14 gün kutsal topraklarda misafir olacak.

PKKnn düzenledii bombal saldrda eini kaybeden Nesibe Yaman, Diyarbakr Havalimannda gazetecileri yapt açklamada, kutsal topraklara gitmeleri için kendilerine yardmc olan Emine Erdoana teekkür etti.

Kutsal topraklara gitmenin aclarn bir nebze de olsa hafifleteceini dile getiren Yaman, Allah yardmcmz olsun. Bizim ehitlerimiz var. Suçlularn cezalarn almas için dua edeceim. dedi.

BOMBALI SALDIRI

PKKnn bombal saldrsnda eini kaybeden Meliha Yaman da Kürtçe yapt açklamada, Kutsal topraklarda ümmeti Muhammede, ölülerimize, ehitlerimize dua edeceiz. Bizi umreye gönderenlere duacyz. Emine Hanma çok teekkür ediyorum. diye konutu.

Yeniehir lçe Müftüsü evket Dilmaç da terör saldrsnda ehit olan vatandalarn eleri, anneleri ve birinci dereceden yakn olan 16 kadnn kutsal topraklara gideceini belirtti.

Dilmaç, lk önce Medineye gidip ziyaretlerini yapacaklar. Sonra Mekkeye gidecekler. Rabbim sa salim gidip gelmeyi nasip etsin. ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. diye konutu.

Okunan Kuran- Kerim ve edilen duann ardndan terör madurlar, yaknlar tarafndan uurland. Uurlama esnasnda duygulu anlar yaanrken, uurlamaya gelen baz yaknlarn gözyalarna hakim olamad görüldü.

Ana Sayfaya Git