Umuda el verelim!

Diyarbakır'da cezaevinden salıverildikten sonra denetimli serbestlikten yararlanan suça karışmış ve madde kullanımı nedeniyle bağımlılık tedavisi gören yükümlülere yönelik "umuda el verelim" projesi start aldı.

Haberler 28.02.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn Denetimli Serbestlikten yararlanan yükümlülerin adaptasyonu salamak ve onlar topluma kazandrmak amacyla hayata geçirdii Umuda el verelim projesi startn ald. l Valisi Hasan Basri Güzelolu, Hayatn uzun süren aknda hayat farkl gelimelere gebedir. Bu süreçler yaanrken unutulmamaldr ki herkese bir ans vermek gerekir. Herkesi kazanmak ve kazanmak için bir frsatlar sunmak gerekir. nsan merkezli medeniyetin bugün temsilcileri olarak her insanmza bir deer gözüyle bakyoruz. dedi.

UMUDA EL VERELM ATÖLYELER

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Gürenin öncülüünde Diyarbakr yöresind Denetimli Serbestlikten yararlanan yükümlülerin topluma kazandrlmas ve adaptasyonlarnn salanmas amacyla hazrlanan Umuda el verelim projesinin atölyeleri, dün itibariyle faaliyete sokuldu. Proje ile cezaevinden salverildikten sonra denetimli serbestlikten yararlanan suça karm ve madde kullanm nedeniyle bamllk tedavisi gören 610 yükümlüye ulalmas hedefleniyor.

AçILI TÖREN DÜZENLEND

Denetimli Serbestlik Müdürlüü ek hizmet binasnda faaliyete sokulan atölyelerin dün açl töreni yapld. Törene, l Vali Hasan Basri Güzelolu, Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, l Jandarma Komutan Ali Demir, Denetimli Serbestlik l Müdürü Hüseyin Güngör, proje ortaklar kurumlarn temsilcileri ve denetimli serbestlikten yararlanan yükümlüler katld.

NSAN MERKEZL BR YÖNETM ANLAYII

Vali Hasan Basri Güzelolu, projenin açlnda, insan merkezli bir yönetim anlayyla, sosyal ve toplumsal alanda karlat her durumda suçlu ve hükümlü sfatnda olsa da tekrar topluma kazandrlmas adna çok önemli bir proje olduunu söyledi. nsanlarn hayatn aknda bazen istemedii ve beklemedii sonuçlarla karlaabileceini anlatan Güzelolu, öyle konutu:

HERKESE BR ANS VERMEK GEREKR

Hayatn uzun süren aknda hayat farkl gelimelere gebedir. Bu süreçler yaanrken unutulmamaldr ki herkese bir ans vermek gerekir. Herkesi kazanmak ve kazanmak için bir frsatlar sunmak gerekir. nsan merkezli medeniyetin bugün temsilcileri olarak her insanmza bir deer gözüyle bakyoruz. Devleti millet için yaatan bir anlayla milletini her bir ferdinin derdini, çilesini, skntsn, bizden beklentisini karlamann gayretini sergiliyoruz.

600Ü AKIN NSANA HTAP EDLECEK

Güzelolu, yaplan projeyle 600ü akn insana yeni bir balangç frsat sunulduunu belirterek, Projeden faydalananlar toplumla bütünlemeyi ve sonra da gelir getirici faaliyetlerde yetenek kazandrmay salayacak çok önemli kazanmlar sunacaz. Onlar kazanacak, mutlu olacak, kentimiz ve ülkemiz kazanm olacak. ifadesini kulland.

TOPLUMA EN AZ KIRILAN OLACAK

Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre de topluma kazandrlacak insanlarn burada rehabilite edildiini anlatarak, öyle devam etti:

Bir hükümlü, suç ileyen kii üpheli, sank ve hükümlü statüsüne alndktan sonra tahliye aamasna gelip topluma tekrar kazandrlma sürecine geldiinde bütün bu süreçleri iyi halli olarak geçirdii takdirde kapal cezaevi kurumundan öncelikle açk cezaevine ardndan da açk cezaevinde de iyi halini devam ettirirse uan bulunduumuz denetimli serbestlik yükümlülüü olan hale dönüüyor. Bu nokta kiinin yükümlülükten topluma karmas tabiri caizse köprüden önce son çk. Burada alaca rehabiliteyi biz maksimum düzeyde verebildiimiz takdirde topluma en az krlgan halde dönüünü salamay amaçlyoruz. Bu anlamda çok popüler olmamakla beraber çok esasl etkileri olan bir kurum. Bu çalmalar Basavclk bünyesinde bir çok faaliyet gibi bir çok sivil toplum kuruluuyla ortak projeler yaparak gerçekletiriyoruz

BRLKTE TÜRKÜ SÖYLEDLER

Açl öncesi Denetimli Serbestlik l Müdürü Hüseyin Güngör, proje hakknda detaylar içeren bir sunum yapt. Konumalarn ardndan atölyelerin açl kurdelesi ve pastas kesildi. Atölyeleri gezen Vali Güzelolu ve protokol üyeleri balama kursuna katlan yükümlülerle birlikte Diyarbakrn bilindik türkülerinden olan Suzan Suziyi söyledi.

Ana Sayfaya Git