Umut yürüyüşü

Kızı PKK tarafından kaçırılan baba, İzmir'den Ankara'ya yaptığı umut yürüyüşünde Afyonkarahisar'a ulaştı

Haberler 15.09.2021 - 06:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü PKK tarafndan kz daa kaçrld için zmirden Ankaraya Umut adn verdii yürüyüe balayan Mehmet Laçin, Afyonkarahisara ulat.

Afyonkarahisar zmir kara yolunda, giydii HDP daa kaçrdn evladm geri ver yazl tiört, elinde kznn fotoraf ve srtna ast Türk bayrayla yürüyü yapan Laçin, Bölge Trafik Denetim ube Müdürlüü karsnda gazetecilere açklamalarda bulundu.

Laçin, yürüyüünün 2. gününde olduunu söyledi.

Evlat nöbeti tutan annelerden mücadeleye devam etmelerini isteyen Laçin, Mücadeleye devam ettiimiz sürece devletin gücü ile Allahn izniyle evlatlarmza kavuacaz. 2008de kzm HDP tarafndan elimden alnd ve kaçrld. dedi.

Kzn almaya gittiinde darbedildiini anlatan Laçin, unlar söyledi:

Beni darbettiklerine dair mahkeme karar da var elimde. Beni darp eden ceza da ald. Alnan ceza ilk suç olduu için ertelendi. Kzm tekrar kayboldu. çok aradm, bulamadm.Diyarbakr anneleri nöbete baladktan sonra ben deDiyarbakra yola çktm. 7 ay nöbetimi Diyarbakrda devam ettirdim. Sonra Kovid-19 belas yüzünden zmire döndüm. HDP zmir il binas önüne çadr kurdum. 17 Haziran 2021de çadrda otururken silah patlad.

zmir Valiliine dilekçe verdiini anlatan Laçin, Ankara yürüyüü için izin istedim. çünkü kararlydm. Vatan, bayrak, evlat diye ya Allah dedim yürüyüü balattm. Yürüyüün ad da mücadele ve ümit yürüyüüdür. nallah bir sonuç alacam. Evladma kavuuncaya kadar HDP Genel Merkezi önünden kalkmayacam. diye konutu.

Laçin, buradaki açklamalarnn ardndan Ankaraya yürüyüüne devam etti.

Ana Sayfaya Git