UNİCEF: 720 milyon çocuk şiddete maruz kalıyor

Raporda erkek çocukları okullarda ağırlıklı olarak bedensel şiddete maruz kaldığı belirtilirken, kız çocukları ise daha çok psikolojik şiddettin kurbanı olduğu vurgulandı.

Haberler 09.09.2018 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birlemi Milletler (BM) çocuklara Yardm Fonu ( UNICEF ) dünya genelinde okullarda çocuk ve gençlere yönelik iddetle ilgili raporunu açklad. New Yorkta açklanan rapora göre dünya genelinde 720 milyon çocuun iddete maruz kald belirtiliyor. UNICEF cra Direktörü Henrietta Fore raporun içeriine dair konutu.

UNICEF raporunda, dünyada yalar 13 ile 15 arasndaki her iki gençten birinin geçen ay okul ya da okul yaknlarnda iddete maruz kald ya da geçen yl bir kavgaya kart belirtildi.

UNICEF cra Direktörü Henrietta Fore raporun tantm toplantsnda yapt açklamada, hem zengin, hem de yoksul ülkelerde örencilerin örenme süreçleri ve refahlarnn iddet nedeniyle olumsuz etkilendiini söyledi. Eitim barcl bir toplumlarn anahtar diyen Fore, buna ramen okullarn milyonlarca çocuk için dünya genelinde güvenli bir yer olmadna iaret etti.

UNICEF temsilcisi, her gün örencilerin mobbing, cinsel taciz ve silahl iddet tehdidiyle kar karya olduunu hatrlatarak, bu durumun gençlerin eitimine zarar verdiini söyledi. Fore, Bu ksa vadede örenmeye engel oluyor. Uzun vadede ise depresyon, korkular ve hatta intihara yol açabiliyor dedi.

720 MLYON çOCUK DDETE MARUZ

Okullarda döverek cezalandrmann tamamen yasak olmad ülkelerde okula giden ve bunu yaayan çocuklarn says 720 milyon. Erkek çocuklar okullarda arlkl olarak bedensel iddete maruz kalrken, kz çocuklar ise daha çok psikolojik iddettin kurban oluyor.

UNICEF okullarda silah ya da bçakla iddet yüzünden çok sayda çocuun yaamn yitirdiine de dikkat çekti. Raporda okullarn saldrlarda hedef alnd vurguland. Kongoda geçen yl okullara 400, Suriyede 67, Güney Sudanda 26, Yemende ise 20 saldr düzenlendi.

UNICEF raporunda okullarda iddetin engellenmesi için koruyucu önlemlerin alnmasnn yan sra örencileri koruyacak yasalarn çkarlmas, okullara güvenlik için yatrm yaplmas da istendi.

Ana Sayfaya Git