Üniversite ablukada!

YÖK Dicle Üniversiteleri hastanelerini merçek altına alarak, denetçi görevlendirdi. Dün itibariyle, karargah kuran denetçiler ihale dosyaları başta olmak üzere, üniversitenin harcamalarını incelemeye aldı.

Haberler 26.04.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazetemiz Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimurun bir süre önce gündeme getirdii Dicle Üniversitesi Hastaneleri (DÜ) batyor mu? balkl köe yazsnda gündeme getirdii iddialar bakent Ankaradan yank buldu. ddialar üzerine Yüksek Örenim Kurulunun (YÖK), DÜye denetçi gönderdii örenildi.

Kendilerine tahsis edilen katta adeta karargah kuran denetçiler özellikle hastanelerin bahekimlikleri tarafndan yaplan ihaleler, almlar ve harcamalar inceleme alrken, temizlik firmasnn teminat mektubunun hiçbir ileme tabi tutulmayarak, iade edilmesi ve 5 milyon lira gibi SGK borcunun hastane rücü etmesiyle ilgili de, tahkikat yürütecekleri örenildi.

HABER MERKEZ

Gazetemiz Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimurun bir süre önce gündeme getirdii Dicle Üniversitesi Hastaneleri (DÜ) batyor mu? balkl köe yazsnda gündeme getirdii iddialar bakent Ankaradan yank buldu. ddialar üzerine Yüksek Örenim Kurulunun (YÖK), DÜye denetçi gönderdii örenildi.

15 Temmuz darbe giriimi sonras yönetim deiikliinin yaand DÜde yanl mali politikalar nedeniyle finansal skntlarn ba gösterdii hastanelerdeki duruma Ankaradaki YÖK kaytsz kalmad.

BÜYÜKTMURUN YAZISI SES GETRD

Gazetemiz Genel Yayn Yönetmeni Büyüktimurun Kalemin Dili adl köesinde 22 Nisan 2019 tarihinde üniversite hastanelerindeki suiistimal söylentilerinin neden olduu içler acs hali gündeme getirdii köe yazsnda vahim iddialar yer almt.

Büyüktimur, 22 Nisan tarihli köe yazsnda eski yönetimin izinden devam eden yeni üniversite yöneticilerinin kuruma bal hastanelerde göreve getirdikleri liyakatsiz kiilerin neden olduklar yanllar manzumesine dikkati çekmiti.

VAHM DDALAR, SUSTMALLER

Hastanelerde bu nedenle baz kritik ameliyatlarn bile yaplamaz hale geldiinin dillendirildii köe yazsnda Büyüktimur ayrca kurumun hizmet ald temizlik firmasnn teminat olarak hastaneye sunduu 7,5 milyon liralk teminat mektubunun i bitimi sonras personellerin SGK primleri ve dier alacaklar mahsup edilmeden irkete iade edildii gibi vahim iddialar gündeme getirmiti.

Öte yandan Büyüktimurun gündeme getirdii iddialarn hemen akabinde Diyarbakr Ticaret ve Sanayi odasndan da D.Ü için suç duyurusu yaplacana dair açklamas, Diyarbakr gündemine bomba gibi dütü.

DTSO DA SUç DUYURUSUNDA BULUNMUTU

Zira DTSO yönetimi de üniversiteyle i yapan üye firmalarnn hak edilerini alamadklarn ve bununda çok büyük maduriyetlere yol açt gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulaca ifade edilmiti. Medikal firmalarnn milyon liralk hak edilerini alamamalarnn kent ekonomisine olumsuz yansdnn kaydedilirken, bu bilgiler sonras YÖKün bölgeye denetçi göndermesi kamuoyunda iddialarn doru olabileceini akllara getirdi.

GÖZLER DÜ YÖNETMNE çEVRLD

YÖKün gönderdii denetçiler jet hzyla göreve balad. Kendilerine tahsis edilen katta adeta karargah kuran denetçiler özellikle hastanelerin bahekimlikleri tarafndan yaplan ihaleler, almlar ve harcamalar inceleme alrken, temizlik firmasnn teminat mektubunun hiçbir ileme tabi tutulmayarak, iade edilmesi ve 5 milyon lira gibi SGK borcunun hastane rücü etmesiyle ilgili de, tahkikat yürütecekleri örenildi. Kadro datm, içi alm ve yetkilendirmelerin de, denetçiler tarafndan soruturma kapsamna alnan ikayetler olduu belirlenirken, dün itibariyle bir çok ilemin dondurulduu bildirildi.

Ana Sayfaya Git