Üniversite hastanelerinin bakanlığa bağlanması için ilk adım atıldı

Sağlık Bakanlığı, üniversite hastanelerinin bakanlığa devredilmesi için ilk adımı attı.

Haberler 07.03.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ödenek yetersizlii nedeniyle medikal irketlerine borçlarn ödeyen ve salk hizmeti sunmada yetersiz kalan üniversite hastanelerinin Salk Bakanlna balanmas için balatlan çalmada, ilk adm atld. Bakanlk, Salk Bakanlna Ait Kurum ve Kurulular ile Devlet Üniversitelerinin lgili Birimlerinin Birlikte Kullanm ile birlii Usul ve Esaslar Hakknda Yönetmelik ile üniversite hastanelerini ortak kullanma açt.

Resmi Gazetede önceki gün yaymlanan yönetmelie göre, imzalanacak bir protokolle, Salk Bakanlna bal salk tesisleri ile üniversitelerin tp ve di hekimlii alannda lisans ve uzmanlk eitimi veren kurumlarnn eitim, aratrma ve salk hizmet sunumu için insan gücü, mali kaynak, fiziki donanm, bina, tbbi cihaz ve dier kaynaklarnn imzalanacak protokol çerçevesinde birlikte kullanma açlacak.

BRLKTE KULLANIM PROTOKOLÜ

Yönetmelie göre, birlikte kullanm, Salk Bakanlna bal eitim ve aratrma hastaneleri ile üniversite hastanelerini kapsayacak. Birlikte kullanm protokolün imzalanmasndan en geç 6 ay sonra fiili kullanma geçilecek, sürenin bitiminden 6 ay önce taraflardan biri yazl olarak sona erdirme bildirimi yapmadkça, protokol ayn süreyle uzatlm saylacak. Yönetmelikle protokol üniversite hastaneleri ile Salk Bakanl arasnda birlikte kullanm protokolünü imzalama hakk Yüksek Öretim Kurumuna tannacak.

Yönetmelie göre, eitim, aratrma ve uygulama hizmetleri, Bakanlk eitim ve aratrma hastanesi veya üniversite hastanelerinden yalnzca biri tarafndan verilebilir, büyükehir olan illerde bu hizmet salk tesisi ve üniversitenin ilgili birimleri arasnda birlikte kullanm protokolü yaplabilir.

TABP ODASI: SONUç ZAMAN çNDE BELL OLACAK

Diyarbakr Tabip Odas Bakan erif Demir, yaymlanan yönetmelikle, hastanelerin birlikte kullanma açldn belirterek, uygulamann nasl sonuç vereceinin zaman içerisinde belli olacan dile getirdi. Mevcut yönetmelikle, üniversite hastanelerinin Salk Bakanlna balanacan söylenemeyeceini dile getiren Demir, yönetmeliin getirecei sonuca ilikin bir deerlendirme yapmann erken olduunu, uygulamayla birlikte baz eylerin netlie kavuacan söyledi.

Ana Sayfaya Git