Üniversite kaynıyor!

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Temsilciliği, Dicle Üniversitesi'nde yaşanan sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şube Başkanı Yüksel Gümüş, akademisyenlerin FETÖ/PDY sürecinde yaşadığı sıkıntılar, kadro atamaları, kadro bekleyen akademisyenlerin başka üniversiteye geçişi ve ihraç edilenlerin yerine kadro tahsisi ilgili bilgilendirmelerde de bulundu.

Haberler 09.11.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesinin bünyesindeki bölümler ile örenci potansiyeli nedeniyle önemli bir yere sahip olduuna dikkat çeken Gümü, 15 Temmuz darbe giriimi öncesi ve sonras FETÖ kaynakl büyük zarar görmeye baladn söyledi.

Kadro bekleyenler FETÖ algs maduru oldu

Gümü ayrca, Üniversitemize zarar veren bu gerçeklik, özellikle kadro bekleyen hocalarmzn madur olmalarna sebep olmu ve olmaya devam etmektedir. Kadro bekleyen akademisyenlerimiz, 15 Temmuz hain darbe giriimi öncesi FETÖ maduru iken bugün FETÖ algs maduru durumuna dümü durumdadr. ifadelerini kulland.

Dicle Üniversitesinde kadro sorunu!

Son yllarda üniversitede ciddi anlamda kadro sorunu yaandna ifade eden Gümü, Bilindii üzere önceki yönetimin son iki ylnda kadro sorunlar balam ve bu nedenle Yardmc Doçent, Doçent ve Profesör ilanlarnda aksamalar olmutur. Rektörümüz Prof. Dr. Talip Gül döneminde 24 Profesör kadrosunun ilan edilmesi olumlu bir adm olarak deerlendirilmekle birlikte, dier kadrolar için bu durum devam etmektedir. eklinde konutu.

FETÖ/PDY kapsamnda 166 akademisyen ihraç edildi

Bilindii gibi FETÖ/PDY kapsamnda Üniversitemizden 166 civarnda akademisyen ihraç edilmitir. Bu kiilerden boalan yerlere yeni kadrolarn tahsis edilmesinin gecikmesi sebebiyle hem mevcut hocalarn ders yükleri artm hem baz bölümlerde yüksek lisans ve doktora programlarnn kapanmas hem de baz salk hizmetlerinin aksamasna neden olmutur. dedi.

Kadro için baka üniversiteye geçi yapyorlar

2-3 yldr doktorasn bitiren baz akademisyenlerin kadro ilan çkmad için baka üniversitelere bavurduunu söyleyen Gümü, Yardmc doçent kadrolarna atamalar olmad için bu akademisyenlerden yeterli düzeyde istifade edilmemekte ve yer yer baz derslerin alan d hocalarna verilmesine neden olmaktadr. Bu durum ayn zamanda kiilerin özlük haklarnn kaybolmasna neden olmaktadr. Üniversitemizde yetimi nitelikli kiilerin kadro nedeniyle baka üniversitelere geçi yapmas hem üniversitemizin hem de ehrimiz için önemli bir kayp olacaktr. eklinde konutu.

Güvenlik soruturmalar, kadro tahsisini geciktiriyor

Gümü açklamada, 15 Temmuz hain darbe giriimi sonras tüm devlet kurumlarnda youn bir ekilde devam eden güvenlik soruturmalarnn kadro tahsislerini geciktirdiinin farkndayz. Ancak FETÖ/PDY ile herhangi bir iltisaki, irtibat olmayan çalanlarn süreçten zarar görmemesi FETÖ soruturmalar kadar önemlidir. ifadelerine yer verdi.

5 yldr snav yaplmyor

Üniversitede çalanlar açsndan sknt olmaya devam eden problemlere dikkat çeken Gümü, Bunlarn banda idari personelimizi yakndan ilgilendiren Görevde Yükselme ve Unvan Deiiklii Snav gelmektedir. Üniversitelerde dari personelin yükselebilecei tek yol bu snavn yaplmasdr. Fakat bu snav üniversitemizde 5 yldr yaplmamaktadr. dari personel çalanlarmz, bu snavn açlmasn dört gözle beklemektedir. Bu konuyu, kanun gerei Üniversite Rektörlüü ile her 6 ayda bir yaptmz Kurum dari Kurul Toplants gündemine sürekli tadmz halde 5 yldr bu snav bir türlü yaplamamtr. dedi.

dari Hizmet tazminatlar kesildi

Gümü, son olarak unlar söyledi: Son dönemde yaplan be duyuruda idari personele lojman ilann yaplmad ve yasal olarak Lojman Datm Komisyonunda bulunmas gereken yetkili sendika olarak Eitim-Bir-Sen temsilcisinin çarlmad görülmütür. Ayrca Ekim 2017 itibariyle meslek yüksekokullar müdürleri, müdür yardmclar ve bölüm bakanlarnn idari hizmet tazminatlarnn kesildii görülmü ve ders saat saylar iki katna çkarlmtr. Bu durum müdür, müdür yardmcs ve bölüm bakanlarnn maddi kaybna sebep olmakla beraber fazla derse girmelerine neden olmutur.

Ana Sayfaya Git