Üniversite öğrencilerinden her ilde her şehit için bir fidan

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği öncülüğünde üniversite öğrencileri her ilde her şehit adına bir fidan dikecek

Haberler 19.11.2017 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Dernei öncülüünde Topraa düen fidanlarmz için bir fidan da sen dik projesiyle Türkiye çapnda üniversite örencileri her ilde her ehit adna bir fidan dikecek.

Orman Bölge Müdürlükleri ve belediyelerinin yan sra Genç Anadolu Aslanlar Adamlar Dernei (Genç ASKON), üniversite kulüpleri ve topluluklarnn da destekledii proje kapsamnda, aaçlandrma alanlarna üniversite örencileri tarafndan dikilecek fidanlara belli bir süre sonra künye taklacak.

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Dernei Genel Bakan ve Genç ASKON Elaz ubesi Bakan Erhan Eit, AA muhabirine yapt açklamada, üniversite örencileri ile vatan için topraa düen tüm ehitlere minnettarlklarnn bir göstergesi olarak bu projeyi balattklarn belirtti.

Proje kapsamnda örenci topluluklar, dernek ve kulüpleri araclyla tüm Türkiyede her ilin ehitleri adna bir fidan dikileceini ifade eden Eit, bugün itibaryla bata Elaz, Ankara, zmir, Konya, Eskiehir, Mersin olmak üzere 10 ilde 2 bin civarnda fidan dikimi gerçekletirildiini söyledi.

Bugün Elazda Keban ilçesine bal Ulupnar köyündeki sahaya 200 fidan diktiklerini aktaran Eit, öyle devam etti:

Dernek ve kulüplerimiz olarak birinci amacmz ehitlerimizden bize emanet bu cennet vatann birlik ve bütünlüüne her zaman için katk sunmak. Onlarn isimleri zaten yüreklerimizde ölümsüz bir hale gelmitir ama bir de onlarn ülkemiz üzerindeki o çnar gölgesi gibi gölgelerini oluturmak adna fidan dikme organizasyonu düzenledik. Büyük bir heyecan duyuyoruz, bu heyecanmzn sebebi adeta onlarn ruhunu yanlarmzda hissediyoruz olmamz. nallah bu fidanlar onlar gibi büyük bir çnara dönüecek ve yine ülkemizin üzerinde oluan birlik ve bütünlüü salayacaktr.

HEDEF EHTLER ADINA 100 BN FDAN

Proje kapsamnda dier illerde fidan dikiminin devam edeceini dile getiren Eit, hedeflerinin tüm Türkiyede 2018 yl içerisinde üniversite örencilerinin eliyle 100 bin fidan dikmek olduunu kaydetti.

Millet olarak aziz ehitleri unutmayacaklarn ve unutturmayacaklarn vurgulayan Eit, Organizasyonumuzun ayr bir önemi de udur, diktiimiz her aaç bir ehidimizi temsil ediyor ve her aacn üzerinde belli bir seviyeye geldikten sonra künyesi taklacak. Üniversite örencileri olarak topraa düen her fidanmz adna burada bir fidan dikeceiz. dedi.

Frat Üniversitesi Aratrmac Mühendisler Kulübü Bakan Kadriye Katipolu ise üniversite örencileri olarak her platformda vatan, millet ve bayrak sevgisini anlatmaya, vurgulamaya çaltklarn dile getirdi.

Ülkede özgürce yaamann bedelini ehitlerin dökülen kanlaryla ödediklerini anmsatan Katipolu, ehitlerimizin adn bu ekilde yaatacaz ve ebediyete kadar bu ekilde bizlerle birlikte olacaklar. Üniversite gençlii olarak bunun bilincinde olup bu etkinlikte yer almamz bizim için ayrca gurur verici. diye konutu.

Ana Sayfaya Git