Üniversite öğrencileri iş hayatıyla tanıştı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, üniversitelileri iş hayatına hazırlamak için başlatılan Sosyal Çalışma Programı ile 20 bin üniversiteli kurumlar bünyesinde çalışıyor.

Haberler 30.08.2019 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversite örencilerinin yaz döneminde istihdam edilmesine olanak salayan programla gençler kurumlarn sunduu hizmetlere geçici süreyle katlma ve cep harçln kazanma imkanna kavutu.

Doann korunmas, kültürel mirasn restorasyonu, korunmas ve tantlmas, kütüphanelerin bakm ve düzeni, kamu kurumlarnn kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarnda haftada 3 gün çalan üniversiteliler, her çalma günü için 1 günlük asgari ücret düzeyinde 67 lira alyor.

- Diyarbakrda 147 örenci i ba yapt

Diyarbakrda program kapsamnda kurumlarda 147 örenci ie alnrken, bunlardan 10u Diyarbakrn kalbi, tarihi merkez Sur ilçesindeki 5 bin yllk Amida Höyükte sürdürülen arkeolojik kazda görevlendirildi.

çeitli üniversitelerde örenim gören örenciler, haftann 3 günü kaz çalmasnda yer alrken, dier günlerde tatilin tadn çkaryor.

- Kazandm paray da formasyon eitimi için biriktiriyorum

Siirt Üniversitesi Corafya Bölümünde okuyan Rubal Bilir, haberlerden örendii programa bavurduunu belirterek, yaz tatili yaparken çalma frsat bulduklarn söyledi.

çalmalar karlnda elde ettikleri parayla ihtiyaçlarn karladklarn, bu nedenle uygulamadan büyük memnuniyet duyduunu aktaran Bilir, Kazlarda medeniyetimize ait eserlerin çkarlmasna tanklk ediyoruz. Bu sayede tarihi çok bilgi de örenmi oluyorum. Kazandm paray da formasyon eitimi için biriktiriyorum. dedi.

- Seramik ve çömlek parçalarna dokununca mutlu oluyorum

Tekirda Namk Kemal Üniversitesi Hemirelik Bölümü örencisi Özcan Sava Demir de 3 gün çalt için haftann kalan günlerinde ailesi ve arkadalaryla zaman geçirebildiini kaydetti.

Cep harçln çkarp i yaamyla tant için ailesinin de mutlu olduunu anlatan Demir, Bu ite çaltm için arkeoloji hakknda bilgi sahibi oldum. Kazlarda çkan topra ellerken bulduumuz seramik ve çömlek parçalarna dokununca mutlu oluyorum. çok eski tarihlerde insanlarn kulland ürünlere yakn olmak houma gitti. Ayrca, aldm burs ve buradan kazandm parayla kendime daha fazla eya alabiliyorum. diye konutu.

-Kur yetkililerden örendii programa bavurduunu ifade eden Dicle Üniversitesi örencisi Mehmet Ayta, sadece 3 gün çalt için haftann 4 günü kendisine zaman ayrabildiini bildirdi.

Daha önce Batmann Hasankeyf ilçesinde arkeolojik kazda gönüllü olarak çalt için buradaki çalmada sknt yaamadn dile getiren Ayta, Benim için çok iyi oldu. Ücret aldm için aileme yük olmuyorum, ailem de çok memnun. dedi.

- Kaz ekibimiz bu gençlerle daha da güçlendi

Dicle Üniversitesi Eitim Fakültesi Öretim Üyesi ve kaz ekibi bakan Prof. Dr. rfan Yldz, üniversitelileri i hayatna hazrlamak için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla balatlan program sayesinde yaz tatilinde çalan örencilerin harçlk aldn söyledi.

Gençlerin daha örenciyken i yaamna katlmasnn önemine iaret eden Yldz, öyle konutu:

Görevlendirilen 10 örenci kazmza katk sunuyor. Kaz ekibimiz bu gençlerle daha da güçlendi. Hem gençler hem de kurumlar açsndan çok yararl bir program. Farkl üniversitelerde örenim gördükleri için gittikleri ehirlerde kentimizin tarihi mekanlar ve kazmzn tantmn da salayacaklar. Hem gençler hem de kurumlar açsndan çok yararl bir program.

Ana Sayfaya Git