Unutmayacağız nöbettimizdeyiz

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılında yurt genelinde anma programları ile Milli Birlik Yürüyüşü düzenlenecek, şehitlikler ziyaret edilecek, camilerde mevlit okutulacak ve hatim duaları yapılacak

Haberler 15.07.2018 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 hain darbe giriiminin ikinci ylnda, tüm Türkiyede 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlenecek.

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde ehitlerin kabirlerini ziyaret edecek, ehit yaknlar ve gazilerle Cumhurbakanl Külliyesindeki öle yemeinde bir araya gelecek.

Erdoan, Ankaradaki programn tamamladktan sonra stanbula geçecek ve burada 15 Temmuz ehitler Köprüsü ve ehitler Makamn ziyaret edecek. Cumhurbakan Erdoan, 15 Temmuz ehitler Köprüsünde saat 21.00de balayacak anmaya katlacak.

15 Temmuz ehitler Köprüsünün Anadolu Yakas bölümünde bulunan 15 Temmuz ehitler Makamnn hemen altndaki bin 500 metrekarelik alanda inaat devam eden 15 Temmuz ehitler Müzesinin ksmi açlnn yaplmas bekleniyor.

TBMMdeki etkinlikler

15 Temmuz için TBMMde çeitli etkinlikler düzenlenecek. Pazar gündüz resim sergileri ve çeitli programlar yaplrken, gece bombann dütüü saatte halkn da katlmyla Meclis tören alannda k gösterilerinin düzenlenmesi planlanyor. Bu yl TBMM Genel Kurulunda özel oturum yaplmayacak.

TBMM eref Holünde, 15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi isimli artrlm gerçeklik teknolojisi içeren fotoraf sergisi, Zeki Ünaln 15 Temmuz Direniinden Tuvale Yansyanlar konulu resim sergisi gerçekletirilecek. TBMM eref Kaps önündeki alanda, 15 Temmuz günü tanklarn altnda ezilerek hasar gören araçlar sergilenecek.

Diyarbakrdaki etkinlikler

Diyarbakrda ehit Polis Memuru Halit Gülserin Dicle ilçesinin Pekmezciler köyündeki kabri, ehit Askeri çobann Ergani ilçesindeki kabri ziyaret edilecek. Diyarbakrn Sur ilçesindeki Ulu Camide ehitler için mevlit okutulacak, öle namaz sonras yemek ikram yaplacak. 15 Temmuz ehitler Parknda saat 20.00de anma program gerçekletirilecek.

Bismil Kaymakaml

Bismil Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Kerem Süleyman Yüksel, yapt yazl açklamada, 15 Temmuz hain darbe giriiminin ikinci yl dönümü nedeniyle kaymakamlk binas önünde yaplacak etkinlikleri vatandalar davet etti.

Halkn, 15 Temmuz gecesi milli iradeye sahip çktn aktaran Kaymakam Yüksel, unlar kaydetti:

haneti asla unutmayacak, unutturmayacaz. Ülkemizi, devletimizi, milli irademizi gasp etmeye kalkan FETÖ ve tüm ibirlikçilerine meydanlardan bir kez daha haykracaz. Milletimizin anl direniini kutlayacak, cann seve seve vatan uruna veren aziz ehitlerimizi rahmetle anacaz. 15 Temmuz Pazar akam bütün vatandalarmzla birlikte Hükümet Kona önünde gerçekletireceimiz 15 Temmuz etkinliine davet ediyoruz.

Yüksel, tarihçi yazar Talha Uurluelin de katlaca ve saat 21.00de balayacak etkinlikler kapsamnda tasavvuf müzii dinletisi ve sinevizyon gösterisiyle sona ereceini sözlerine ekledi.

Bölge illerindeki etkinlikler

Batmandaki Karyaka Mezarlnda ehit kabirleri ziyaret edilecek. Öle namaz sonras Kudret Camisinde ehitlerin ruhu için Mevlidi erif okunacak ve vatandalara lokma datlacak. Valilik önünde saat 20.00de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü program düzenlenecek.

Bingölde ehit aileleriyle ehit mezarlar ziyaret edilecek, karanfil braklacak. ehitler için Ulu Camide mevlit okutulacak ve 15 Temmuz Meydannda anma etkinlikleri yaplacak.

Siirtte Garnizon Komutanl ehitliinde saat 11.00de ehit kabirleri ziyaret edilecek, Kuran Kerim okunacak, karanfil braklacak. Ayrca ayn gün Abdulhakim Sancak çar Camisinde aziz ehitler için mevlit okunarak, dua edilecek. Saat 20.00de Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüü yaplacak. 15 Temmuzda Yaananlar isimli resim sergisi açl yaplarak, an defteri imzalanacak. Saat 21.00de anma program Kuran Kerim tilaveti, Cumhurbakanlnca hazrlanan 15 Temmuz Belgeselinin izlenmesi, mesajlarn okunmas, mahalli sanatçlarn konserleri, mehteran konseri, selalarn okunmas, protokol konumalar, 15 Temmuz ile ilgili klip ve marlarn izlenmesi ile devam edecek.

rnakta 23. Piyade Tümeninde ehit kabirleri ziyaret edilecek, Geylani Camisinde ehitler için mevlit okutulacak. rnak Valiliince ehit aileleri için akam yemei verilecek. Saat 20.00de ehitleri Anma ve Demokrasi Mitingi yaplacak.

Tüm yurtta camilerde saatler 00.13ü gösterdiinde selalar okunacak.

Ana Sayfaya Git