Üstad adına resim sergisi

Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 59'uncu yıldönümü münasebetiyle Dicle Üniversitesinde fotoğraf sergisi açıldı.

Haberler 26.03.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübü tarafndan Üstad Bediüzzaman Said Nursinin vefatnn 59uncu yldönümü münasebetiyle lahiyat Fakültesinde fotoraf sergisi açld.

Bilge Gençlik Kulübü tarafndan açlan fotoraf sergisi ile ilgili açklamalarda bulunan Yahya Özoruç, Üstad gibi mümtaz ahsiyetlerin ilimlerinden yeteri kadar istifade edilemediini belirterek alimlerin iyi tannmas gerektiine vurgu yapt.

ÜSTADIN RESMLER

Etkinliin amac hakknda bilgi veren Özoruç, Risale i Nur müellifi, Kurann tefsirini yazan, slam ve Kuran hizmetkar olan Üstadn vefatnn 59uncu sene-i devriyesinde böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Bununla alakal olarak Türkiyenin çeitli yerlerinde etkinlikler düzenleniyor, Üstad yad ediliyor. Bu tür etkinlikler sayesinde en azndan, bir nebze de olsa akllarda kalma imkan buluyor. Ondan dolay biz de etkinliimizi fotoraf sergisi eklinde gerçekletirdik. Genelde fotoraflarmz da, üstadn hayatndan baz kesitleri sunmaya çaltk. Onun dnda tarihe damga vuran, özellikle bizim, gençliin istifade etmesi için önemli olan baz sözler yerletirdik. dedi.

KURAN HZMETKARI

Üstadn mücadele hayatna dikkat çeken Özoruç, Risale-i Nurun müellifi Kuran ve slam hizmetkar olan Üstad Bediüzzamann hayat çilelerle geçti. Kendisi yaklak 28 yl zindanda, esarette vaktini geçirdi. Ispartada, Burdurda, Kastamonuda, Afyonda, Denizlide velhasl ülkenin çeitli yerlerinde hayat bu ekilde esaret ve zindanlarla geçti. Böyle biri hem bu ekilde hayattan mahrum edilmesine ramen, ayn zamanda o çileli hayatnda dahi bir eyler yapabilmenin, slamn yaylmasn, Kuran hakikatlerinin ner-u nema bulmas adna mücadelesi gençlere her zaman örnek olmutur. Bundan dolay gençlere bu ekilde örnek olan alimlerin iyice tannmas gerekir. Bizim de bu etkinlii yapmamzn amac Üstad gibi mümtaz ahsiyetlerin toplumda yeteri kadar tannabilmesidir. ifadelerini kulland

Özoruç, Etkinliimiz nallah bugün ilahiyat fakültesinde olacak, devam edecek. Yarn da inallah tp fakültesinde olmak üzere etkinliimizi tamamlayacaz inallah. eklinde konutu.

BEN DEL, BZ DEYN

Sergilenen fotoraflarn üzerindeki sözlerden etkilendii belirten Muhsin Alaku, Üstadn ben demeyiniz, biz deyiniz sözü bana birçok eyi hatrlatt. Ümmet bilinciyle hareket etmeyi fark ettim. Bu resim sergileri sayesinde Bediüzzamann hayatn daha iyi kavram oluyor, daha iyi anlyoruz. Bu etkinlii yapanlardan Allah raz olsun. Gerek görsellerin hazrlanmasnda ve gerekse faaliyetin yürütülmesinde emei geçenlerden Allah raz olsun. temennilerinde bulundu.

Ahmet Aktürk ise, Resim sergisini çok faydal buldum. Onun vefat yldönümü olduunu da bilmiyordum. Bu bir eksiklik bizim için. Gezdik, yazlarn okuduk, fotoraflarn çektik. Bizim için çok faydal olduunu düünüyorum. Bu tür eylerin inallah devam olur. Bir karede dünyann o kadar da önemli olmadn, üzerinde kavga edilmeyecek dünya olduunu örendim. çok houma gitti, fotorafn da çektim. diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git