Üstad anıldı

Çağın allamesi Bediüzzaman saidi Nursi Hazretleri, vefatının 58. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'da anıldı.

Haberler 26.03.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Asrn Alimi Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefatnn 58inci yldönümü münasebetiyle, Diyarbakrda anld. Diyarbakrn tarihi beinci Harem-i erif olan Ulu Camide Risale-i Nur talebeleri ve sevenleri tarafndan, dualar ve okunan Mevlidle yd edildi.

ÜSTAD DYARBAKIRDA ANILDI

Vatandalarn youn katlm gösterdii anma etkinliinde Diyarbakr Merkez Sur lçe Müftüsü smail Fakirullaholu, ahreti kazanmak istiyorsak ibadet ile beraber hayatmzn da Allahn emrettii ekilde olmas gerektiini belirtti. Fakirullaholu, Eer bugün ahiret hayatmzda, eitimimizde, iimizde ve amzda ahiret öncelikli olmu olsayd, halkmz tanyarak hapishanelerde bunca insanlar olmayacakt. Dünya bu kadar kötülükle donanm olmayacakt, yerine güzellikle donanm olacakt. Namaz klmak, oruç tutmak, zekat vermek ne kadar bir ibadet ise helal kazanç da o kadar kymetlidir. Üstad Bediüzzaman Hazretleri helal kazancn ne kadar kymetli olduunu bize eserlerinde yer vermitir. Eer ahireti kazanmak istiyorsak ibadet ile beraber ticaret hayatmzn da Allahn emretmi olduu ekilde yaamamz gerektiini bize bildirmilerdir. dedi

BR MÜCAHT, BR SLAM ALM

Fakirullah, Bediüzzamann açt çrn tüm dünyaya yayldn belirterek, Bir mücahit, bir slam alimi, bir müfessir, Hz. Muhammedin hayatn olduu gibi yaamaya çalan bir müttaki, vera ve takvada Hz. Osman örnek alan bir büyük alim olan Üstad Bediüzzaman Hazretleri. Allah ona merhametiyle muamele etsin. Açm olduu çr dünyann her tarafna yaylm, geriye brakm olduu eserlerle Kurann fark bir boyutunu, fark bir açklamasyla yol göstermitir. Rabbim ondan raz olsun diye konutu.

ÜSTADIN YAAMINDAN KEST

Bediüzzaman Cami mam Nedim Sar ise Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin yaam süresi içerisinde tek bir gayesi olduunu belirterek, gayesini Bediüzzaman Said Nursinin dilinden aktararak Bir tek gayem vardr. O da mezara yaklatm u zamanda, islam memleketi olan bu vatanda, bolevik baykularn seslerini iitiyoruz. Bu alemi slamn iman esaslarn zedeliyor, halk bilhassa gençleri imansz yaparak kendine balyor. Ben bütün gayretimle bunlarla mücadele edeceim ve bu mücadelem ile nallah Allahn huzuruna gideceim. dedi.

GENçLERN ONU ANLAMASI GEREKR

Sar, Bediüzzaman Hazretlerinin manevi ahsiyetini bilhassa genç kardelerimizin tanmas gerekir diyerek öyle konutu; Bu ksa fani ömürde güzel ahlakndan istifade etmesi elzem ve zaruridir. Zira küfrün adeta kara bulutlar gibi her taraf istila ettii, müspet deerlerin kaldrlp, menfi deerlerin yerine ikame edildii, camileri, tekkelerin, zaviyelerin kapatld, Ezan- Muhammediyenin yerine Tanr uludur seslerinin ifade edildii bir zamanda günein doduu yerden, ark yaylalarndan stanbula kadar gelmi, ba Ar Da kadar dik, hiçbir marur onu yenememitir. 3 devir yaamtr, ittihad, terakki ve cumhuriyet devri. Bu devir ykllarla dolu olan bir dönem. Herkes yklm ama biri ayakta. O zamann iddetli dümanlarna kar kalbini siper etmi Allah demi, Kuran demi, Muhammed demi, baka da bir ey dememi.

Ana Sayfaya Git