Uyumlu mükellefe vergi indirimi 1 Ocak'ta

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci "Vergisini düzenli ödeyen mükellefe yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin yüzde 5'i oranında indirim sağlanacak"

Haberler 09.11.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci, vergisini düzenli ödeyen mükelleflere gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin yüzde 5i orannda salanacak indirimin 1 Ocak itibaryla geçerli olacan bildirdi.

Tüfenkci, Baz Alacaklarn Yeniden Yaplandrlmas ile Baz Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun ile getirilen düzenlemeyle vergiye uyumlu mükelleflere indirim salanacan anmsatt.

UYUMLU MÜKELLEFE VERG NDRM

Söz konusu kanun kapsamnda vergisini düzenli ödeyen esnaf ve sanatkarlarn indirim hakk elde edeceine dikkati çeken Tüfenkci, Vergisini düzenli ödeyen mükellefe yllk gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin yüzde 5i orannda indirim salanacak. Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle gelir vergisi mükellefi olanlarla kurumlar vergisi mükelleflerinden belirlenen artlar tayanlar bu haktan faydalanacak. Finans ve bankaclk sektörlerinde faaliyet gösterenler, sigorta ve reasürans irketleri ile emeklilik irketleri ve emeklilik yatrm fonlar kapsam d olacak. diye konutu.

HESAPLARDAK NDRM ORANI

Tüfenkci, hesaplanan indirim tutarnn 1 milyon liradan fazla olamayacan vurgulayarak, unlar kaydetti:

Vergi indirimi, her yl bir önceki yla ilikin yeniden deerleme orannda artrlmak suretiyle uygulanacak. Bu ekilde hesaplanan tutarn yüzde 5ini amayan kesirler dikkate alnmayacak. Bakanlar Kurulu, indirim orann ve tutarn iki katna kadar artrmaya, sfra kadar indirmeye, kanuni oran ve tutarna getirmeye yetkili olacak. ndirim hakk, 1 Ocaktan itibaren verilmesi gereken yllk gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinde uygulanacak.

Ana Sayfaya Git