Uyuşturucu zirvesi!

Uyuşturucuyla mücadele konusunda 922 ilçede eş zamanlı olarak kaymakamlar başkanlığında bugün toplantılar yapılacak.

Haberler 22.01.2020 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, toplantlarda öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarnn kurularak Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonunun salanmas, salanamayan okullarda ise güvenlik kameralar kurulmasna ilikin son durumun ele alnacan bildirdi çileri Bakan Süleyman Soylu da Mardinin Kzltepe ilçesinde yaplacak olan Uyuturucu ile Mücadele Toplantsna bakanlk edecek.

Toplantlarda, Okul ve çevrelerinde güvenliin artrlmas amacyla okul irtibat görevlilerinin etkin çalmasna yönelik planlamalar yaplacak. Özellikle okul ve çevrelerinde illegal yollardan sigara sat (tek dal) yapma ihtimali bulunan ve örencilerin de urak yeri olmas muhtemel görülen kafe, oyun salonu, internet kafe vb. yerlerin denetlenmesine yönelik çalmalar planlanacak.

HABER MERKEZ

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, ülke genelinde uyuturucuyla mücadele konusunda çalmalar sürdüü belirtildi. Geçen hafta 81 il valiliinde gerçekletirilen uyuturucuyla mücadele toplantlarnn yarn da 922 ilçede kaymakamlar bakanlnda gerçekletirilecei bildirildi.

SOYLU MARDNDE OLACAK

çileri Bakan Süleyman Soylunun da Mardin Kzltepede yaplacak Uyuturucu ile Mücadele Toplantsna bakanlk yapacann aktarld açklamada, u ifadelere yer verildi:

Uyuturucu arznn engellenmesi ile uyuturucu kullananlarn rehabilitasyonuna yönelik kamu kurum ve kurulularnn, üniversitelerin, sivil toplum kurulularnn, dier paydalarn i birliiyle bamlln yaygnlamasn önlemek için yaplan çalmalarn devam önem arz ediyor. Bu kapsamda yarn ülke genelinde 922 ilçede e zamanl olarak kaymakamlar bakanlnda, belediye bakan, ilçe emniyet müdürleri, ilçe jandarma komutanlar, varsa Sahil Güvenlik Bölge Komutanl temsilcisi, ilçe milli eitim müdürü, ilçe müftüsü, Yeilay temsilcileri ve dier kamu kurum ve paydalarnn katlm ile toplant düzenlenecek.

Açklamada, uyuturucuyla mücadele kapsamnda geçen yl yaplan çalmalar ve gelinen noktann deerlendirilecei toplantda, 2020 ylnda alnan veya alnacak tedbirlerin gözden geçirilerek yürütülecek çalmalar planlanaca ifade edildi.

UYUTURUCUYLA MÜCADELE

Toplantda, metruk bina tespiti, ykm ile slahna yönelik çalmalarn gözden geçirilecei, yürütülen i ve ilemlerin deerlendirilecei aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

Uyuturucu kullanm ve sat açsndan riskli olan park ve rekreasyon alanlarna güvenlik kamera sistemlerinin kurulmas ile cadde, sokak, park ve rekreasyon alanlarnn yeterince aydnlatlmasna yönelik çalmalar gözden geçirilecek. Öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarnn kurularak Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonunun salanmas, salanamayan okullarda ise güvenlik kameralar kurulmasna ilikin son durum ele alnacak.

OKUL çEVRELERNDE GÜVENLK

Okul ve çevrelerinde güvenliin artrlmas amacyla okul irtibat görevlilerinin etkin çalmasna yönelik planlamalar yaplacak. Özellikle okul ve çevrelerinde illegal yollardan sigara sat (tek dal) yapma ihtimali bulunan ve örencilerin de urak yeri olmas muhtemel görülen kafe, oyun salonu, internet kafe vb. yerlerin denetlenmesine yönelik çalmalar planlanacak. Uyuturucuyla mücadele kapsamnda Yeilay bata olmak üzere sivil toplum kurulular ile i birlii ele alnacak. Gençleri etkilemesi muhtemel uyuturucu maddeler hakknda okul yöneticileri, öretmenler, okul aile birlii üyeleri ile ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetleri gözden geçirilecek.

Ana Sayfaya Git