Uyuşturucuya tarihi darbe!

Lice ve Hazro ilçeleri kırsalında PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 337 kilo esrar ile 1 milyon 255 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

Haberler 29.06.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ve Hazro ilçelerinde düzenlenen operasyonda 1 milyon 255 bin 464 kök Hint keneviri, 337 kilogram esrar ele geçirildi.

Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, l Jandarma Komutanlnca, PKKl teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, örgüt mensuplarnca kullanlan snak ve barnaklarn tespit edilerek silah ve mühimmatlar ile dier malzemelerin bulunmas, teröristlerle yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasnda var olan ban somut delillerle ortaya çkarlmas, operasyon bölgesi içerisinde gizlenen uyuturucu maddeleri ve bunlar gizleyenlerin bulunarak adalete teslim edilmesi amacyla Lice ilçesinin güneyi ve Hazro ilçesinin kuzeybats arasnda kalan dalk ve krsal alanda operasyon yapld belirtildi.

LCE HAZRO BÖLGES

Açklamada, 25 Haziran Sal günü saat 21.00ten itibaren Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando Timi ve güvenlik korucularnn katlmyla hava destekli balatlan Bayrak-127 ehit Jandarma Uzman Onba Sabri Acem-04 Operasyonunun dün saat 22.00 itibaryla baaryla tamamland aktarlarak, yaplan aramada arazide çallar arasna gizlenmi çuval ve topraa gömülü bidonlar içerisinde 337 kilogram esrar ile 26 ayr noktada toplam 1 milyon 255 bin 464 kök Hint keneviri ele geçirildii bildirildi.

Ele geçirilen kenevir son yllarda ülke genelinde tek operasyonda yakalanan en büyük miktar olmakla birlikte milyonlarca vatandamzn zehirlenmesinin önüne geçilmitir. bilgisi verilen açklamada, u ifadeler kullanld:

YIYLIN EN BÜYÜK OPERASYONU

Lice-Kulp kara yolu Yolçat yol ayrmnda yaplan yol kontrolünde hakknda uyuturucu veya uyarc madde ticareti yapma veya salama suçundan arama kayd bulunan .H. gözaltna alnd. Operasyon bölgesindeki adli arama faaliyetlerinde 297 kii ve 66 araç kontrol edilmi, 11 kii Askerlik Kanunu gereince tebligat yaplarak serbest braklmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas amacyla teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git