Uyuşturucuyla anılmayacağız!

İlçenin makus talihi, kayyum olarak atanan Sinan Başak sayesinde değişiyor. Başak, köyler dahil her mahalleye oyun parkı ve futbol sahası projesini de hayata geçirdi.

Haberler 07.11.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Diyarbakrn Lice lçe Belediyesine kayyum olarak atanan ayn zamanda kaymakamlk görevini de sürdüren Sinan Baak, ilçenin terör ve uyuturucu ile anlmasnn önüne geçmek için yatrmlara hz verdi. Bu kapsamda özellikle terör örgütünün hedefi olan çocuklara kol kanat geren Baak, ilçeye bir ylda 10 milyon liradan fazla yatrm yaparak kenti yeniden ina etti.

Geçtiimiz yln Aralk aynda ilçe kaymakam olarak Liceye atanan Sinan Baak, ubat 2017de çileri Bakanlnca Lice Belediye Bakan Vekillii görevine de getirildi. Lice Belediyesini, ilçede yatrmlarn yaplmad için borçsuz devralan Sinan Baak, görev süresi boyunca kendisine verilen 14 milyon liralk bütçenin 10 milyonunu projeleri hayata geçirerek kente harcad. Özellikle çocuklarn üzerine titreyen Baak, köyler dahil hemen her mahalleye çocuk parklarnn yaplmas için görevlilere talimat verdi. Henüz büyükehirlerde bile yaplmayan elektrik tellerinin yer altna alnmas projesini de hayata geçiren Sinan Baak, ilçenin imdiye kadar yaplmayan tüm eksikliklerinin giderilmesi ve kentin terör ve uyuturucu ile anlmamas için çalmalarna hz verdi.

Lice yeniden ina ediliyor

Baak, bu sene içinde yaptklar çalmalarla 80 kilometre asfalt yol, 42 kilometre stabilize yol yaptklarn söyledi. Altyaps olan köylere toplam 45 bin metrekare parke ta döeme yapmnda bulunduklarn aktaran Baak, 5 milyon liraya meydan düzenlemesi çalmasna da start verdiklerini kaydetti. Projenin ilçe merkezinin güzelletirilmesi yönünde önemli olduuna dikkat çeken Baak, lk bata bununla ilgili olarak kanalizasyon ve içme suyu altyaps tekrar deitirdik ilçe merkezinde. u anda ilçe merkezinde üstten geçen elektrik kablolarn yeraltna alyoruz ve ardndan da peyzaj çalmalarn yaparak inallah Lice ilçemizin merkezini çok güzel bir hale getireceiz dedi.

çocuklarmz teröre deil oyunlara yönelecek

çocuklarn kendileri için çok önemli olduunu vurgulayan Baak, öyle devam etti:

çocuklarmzn üzerinde özellikle hassasiyetle duruyoruz. Bu konuda çocuklarmzn terör örgütü propagandasna deil de kendilerini megul edecek ilere adamalar için biz iki tane okulumuzun bahçesine hal sahalarmz yaptk. Bunlar ücretsiz olarak çocuklarmzn hizmetine sunduk. çocuklarmz bunlardan gece gündüz bundan yararlanyorlar. Parksz bir mahallemiz kalmasn slogan ile yola çktk ve u an 6 parkmz yapyoruz. nallah bunu bütün mahallelerimize yayacaz, parksz hiçbir mahallemiz kalmayacak inallah. Bildiiniz üzere ilçemiz maalesef terörle anlan bir ilçe. Lice denince insanlarn aklna terör geliyor, uyuturucu geliyor. Biz artk bu tür eylerle anlmak istemiyoruz. çünkü bizim gerçekten çok güzel deerlerimiz var. Biz buradaki çocuklarmz, kadnlarmz, gençlerimizi bu terör illetinden kurtarmak için çeitli sosyal projeler gerçekletirdik. Öncelikle Liceden Diyarbakra gitmeyen birçok vatandamzn olduunu fark ettik. Biz de bununla ilgili çalp bu vatandalarmz Diyarbakra Diyarbakrn güzel yerlerine tarihi yerlerine, gezdirmek amacyla, Karadenizi, çanakkaleyi, stanbulu gezdirip hem oradaki kültürleri farkllklar görsün istedik, bu ekilde birçok gezi düzenledik ve bunlar düzenlemeye devam edeceiz.

Hedef iki ylda 40 milyon liralk yatrm

lçede kendi bana yemek yapamayan, yalnz yaayan 54 aileyi tespit ettiklerini bildiren Baak, konumasn öyle sürdürdü:

Bunlara inallah günde bir kere scak yemeklerini kaplarna ulatracaz. Bu seneki bütçemizden 10 milyon lira harcadk. nallah ylsonuna kadar bütçemiz 14 milyon lirayd, 4 milyonu da inallah ilçemiz için harcam olacaz. Seneye de 26 milyon olarak bütçemizi planlyoruz, inallah bu yatrmlar geldii zaman Lice ilçemize iki yl içerisinde 40 milyon liradan fazla yatrm yapm olacaz. Bu yatrmlarmzla beraber, inallah ilçe içinde istihdammz da artm olacak, fabrikalarla ilgili giriimlerimiz inallah güzel neticeler verecek. Bu ekilde isizlik ortadan kalkt zaman da teröre bulaan vatandalarmz inallah artk evinde, barknda olacak, gençlerimiz gençlik merkezlerinde, çocuklarmz çocuk parklarnda olacak mutlu huzurlu, terörle anlmayan bir ilçe olacaz inallah.

Ana Sayfaya Git