Uyuşturucuyla yakalanan hakime 11 yıl 8 ay hapis cezası

Diyarbakır'da, 90 kilo esrarla yakalanan Hınıs Ağır Ceza Mahkemesi eski üyesi hakim Halil Soğuksu ve yanındaki kişi, uyuşturucu madde ticaretinden 11 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 01.05.2018 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 24 Ocak 2017 ylnda 90 kilo esrar ile yakalanan Erzurumun Hns ilçesi Ar Ceza Mahkemesi eski üyesi Hakim Halil Souksu ve ele geçirilen uyuturucu madde ile balantlar olduu belirtilen Fuat Akku, Halit çetin ve Rauf Kurt hakknda açlan davada karar çkt. Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesi, Mart aynn sonunda verdii kararda, sanklar eski hakim Halil Souksu ve Rauf Kurtun, uyuturucu madde ticareti yapmak suçunu ilediklerinin sabit olduuna karar vererek, 11er yl 8er ay hapis cezas ile cezalandrd. Mahkeme heyeti, kaçma üphesi ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalaca gerekçesiyle Souksu ve Kurtun tutukluluk hallerinin devamna karar verdi.

Mahkeme heyeti, uyuturucu madde ticareti yapmak suçundan yarglanan sank Fuat Akku hakknda beraat karar verirken, oy çokluuyla ald kararla, dier sank Halit çetinin uyuturucu madde bulundurmak suçunu iledii gerekçesiyle 1 yl 8 ay hapis cezas vererek, bu hükmün açklanmasnn geriye brakt.

ARACIN ARANMASINI ENGELLEMEYE çALITI

Gerekçeli kararn açklayan mahkeme, Souksuya yarglamakla görevli mahkemenin tespiti konusunda bir uyumazlk olduunu, 2802 sayl Hakimler ve Savclar Kanununa göre Souksuyu yarglamakla görevli mahkemenin bal bulunduu Bölge Adliye Mahkemesi olduunu belirtti. Mahkeme, san Bölge Adliye Mahkemesinde yarglanmas yönünde verdii görevsizlik kararnn bir üst mahkeme olan Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesince kaldrlmas ile yarglamaya devam edildii belirtti. Sank Hakim Souksunun araç satn almak ve Rauf Kurtun kardeiyle görümek için Diyarbakra geldii, aracn içerisindeki uyuturucudan haberi ve bir ilgisi olmad yönündeki savunmasnn olua ve hayatn olaan akna uygun dümediine iaret eden gerekçeli kararda, Sann suç konusu uyuturucu maddenin sevkiyatn dier sank Rauf ile birlikte gerçekletirmek üzere Diyarbakra geldii ve aracn aranmasn engellemek için bizzat arac kulland ve durdurulduunda da hakim kimliini öne sürerek aracn aranmasn engellemeye çalt ve TCKnin 188/3 maddesinde tanmlanan müsnet suçu ilemek kastyla hareket ettii kanaatine varlmtrdenildi.

UYUTURUCUNUN DEER 500 BN LRA

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, Hakim Savclar Kurulunca (HSK) tarafndan meslekten ihraç edilen hakim Souksu ve 3 üpheli hakknda uyuturucu madde ticareti yapmak suçunu iledikleri iddiasyla 22,5 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. ddianamede, üpheli Rauf Kurtun uyuturucu madde ticareti organizasyonunun banda yer aldn, Fuat Akkuun esrar temin ettiini tespit eden savc, Hakim Souksunun esrarn bat illerine sevkiyatn yapacan, dier üpheli Halit çetinin ise alclara ulatrlmasn salayacan belirtti. Savc, Souksunun hakim kimliini kullanarak mesleinin getirdii kolaylktan faydalanarak, uyuturucu yüklü aracn yol kontrol noktalarnda durdurulmasnn önüne geçip, esrar kolaylkla sevk etmeye çalt belirtildi. Savc, araçta olan hakim Souksu ve Rauf Kurtun yaplan kan testinde esrar kullandklarnn tespit edildii kaydedildi. üphelilerin telefon dinlemelerinin satr aralarnda uyuturucunun temini ve nakline ilikin ifreli konumalarn bulunduunu ifade eden savc, yakalanan uyuturucunun bat illerinde, deerinin yaklak 500 bin lira olduunu belirtti.

UYUTURUCUYA KARIYIM

Sanklar geçtiimiz yl Haziran aynda Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesinde mahkemeye çkarld. Durumada ifade veren eski Hakim Halil Souksu, kendisiyle birlikte tutuklanan Rauf Kurtu 23 yl önce rnakta görev yapt srada tandn ve samimi olduklarn belirterek, Kurtla vedalamak için Diyarbakra gittiini iddia etti. Araçta ele geçen uyuturucu ile ilgisi olmadn ileri süren hakim Souksu, ifadesinde, Uyuturucunun Raufa ait olduunu düünüyorum. Rauf benim hakim olmamdan dolay aracn aranmayacan düünerek bunu yapm olabilir. O gün Raufun yorgun olduunu düünerek arabay ben kullandm. Araçta uyuturucu olduunu bilsem asla binmezdim. Diyarbakrda yolda bir araba önümüzü kesti. Araçtan polisler indi. Geldiklerinde kendilerine hakim olduumu söyledim. El çantamda çkan maddenin uyuturucu oluunu bilmiyordum. Yorgunluk giderici olarak almtm. Ben sigara bile kullanmyorum. Esrara ve uyuturucuya karym demiti.

Ana Sayfaya Git