Uzak kumandalı patlayıcı!

Diyarbakır’da uzaktan kumandalı patlayıcı ele geçirildi

Haberler 14.06.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde düzenlenen operasyonlarda, birbiri ile balantl 19 litrelik plastik bidon ve 12 kilogramlk tüp içerisine 50 kilogram amonyum nitrat ile desteklenen uzaktan kumandal el yapm patlayc ele geçirildi.

Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, l Jandarma Komutanl tarafndan, Lice ilçesi kuzeydousunda kalan dalk ve krsal alanda, 10 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 22.00dan itibaren ehit Piyade Temen Ahmet Altunolu-01 operasyonunun icrasna balanld belirtildi.

UZAK KUMANDALI

Açklamada, cra edilen temas aramas faaliyeti esnasnda, 12 Haziran 2019 çaramba günü Lice ilçesi Birlik köyü mülki snrlar içerisinde topraa gömülü vaziyette 1 adet mayn/el yapm patlayc düzenei tespit edilmesi üzerine, mayn el yapm patlayc tespit ve imha timi tarafndan yerinde imha edilmitir. Bahse konu el yapm patlayc madde üzerinde yaplan incelemede, birbiriyle balantl 19 litrelik plastik bidon ve 1 adet 12 kilogramlk tüp içerisine, yaklak 50 kilogramarlnda amonyum nitrat patlayc madde ile desteklendii ve anahtar sisteminin uzaktan komutal el yapm özel cihaz olduu tespit edilmitir. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git