Üzerime benzin döküp yaktı!

Eşini 10 bin lira karşılığında kiralık katile öldürttüğü iddiasıyla yargılanan Nuriye Demir'in yargılanmasına başlandı. Demir 19 yıldır eşinden işkence gördüğünü öne sürerken, insan kakını donduran iddialarda bulundu.

Haberler 06.02.2018 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, kendisine iddet uygulayan ve aldattndan üphelendii ei Aziz Demiri (40), Ramazan Bayramnn 2nci günü 10 bin lira karlnda kiralk katile öldürttüü iddiasyla tutuklanan Nuriye Demirin (33) haksz tahrik altnda tasarlayarak eini öldürmeye azmettirme suçundan 18 yldan 24 yla kadar hapis istemiyle yarglanmasna baland. Gözyalar arasnda savunmas alnan sank Nuriye Demir, 19 yldan bu yana iddet gördüünü belirterek, Üzerime benzin döküp yaktlar. Beni ahrda kürekle dövdüler. Bana elektrik verdi. Baka erkeklerle ilikiye girmeye zorlad dedi.

Diyarbakrda, 26 Haziran 2017de, kendisini aldatan ve iddet uygulayan 6 çocuk babas kepçe operatörü ei Aziz Demiri, 10 bin lira karlnda öldürten Nuriye Demir, kiralk katilin bulunmasnda araclk yapt iddia edilen üvey yeeni Hamdullah Yiit ve cinayeti iledikleri iddia edilen dris Yldrm ile Özkan Güzelin tutuklu olarak yarglamasna baland. Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann ilk durumasna tutuklu sanklar, yaknlar ve taraf avukatlar katld.

19 YILDIR DDET GÖRDÜM; ÜZERME BENZN DÖKÜP YAKTILAR

Savunmas alnan sank Nuriye Demir, 19 yllk evlilii boyunca einden iddet gördüünü söyledi. Demir, öyle konutu:

19 yln içinde benzin döküp beni yaktlar. Ahrn içinde kürekle dövdüler. Bana elektrik verdi. Her zaman bana iddet uyguluyordu. En son ölmeden 4-5 ay önce beni boazlad. çocuklarn içinde porno videolar izletiyordu. Baka kadnlarla olduu resimleri gösteriyordu. zlemeye tahammül etmediim için dövüyordu. Kafama poet geçiriyor, bantla kafam sarp, bomaya çalyordu. Benimle birlikte baka kadnla iliki istedi. Eim en son gözümü çkarmaya çalt. Aabeyimin evine gittim. 5 aabeyim de sahip çkmad. Kzma sarkntlk yapt için ikyetçi olmutum. Kzm ilk söylediinde inanmadm. Kzm bunu bana anlatt için yast boazna dayayp, bomaya çalmt. Kzm bunlar anlatt için kzm, babas yanda biriyle evlendirdim. Daha sonra kzm hamile kald. Hamile kald için kzm dövüp, düük yaptrd. Kaynbabama sndm, gidip kendimi satmam ve çocuklarma bakmam söyledi.

MAKNE HORTUMU VE SOPA LE DÖVÜYORDU

Yal bir kadnn altn temizleyip, para kazandn söyledii srada gözyalarna boulan Nuriye Demir, yaadklarn anlatrken unlar kaydetti:

Bana yaptklarn 5 aabeyime söyledim. stanbula gidip aabeylerime sndm. En son küçük kzma sarkntlk yapt. Baka kadnla cinsel görüntülerini bana gösteriyordu. Ayn zamanda öz ablamla ilikisi vard. Bunu kendi gözümle, yatan içinde gördüm. Sürekli bizi dövüp, dar kovuyordu. ki ayayla çocuumun kafasna basyordu. çamar makinesi hortumu ve sopa ile dövüyordu. Dövdüünde kaynbabama gittim. O da bizi dar att. Karakola gittim, ikyette bulundum. Snma evine gittim, kabul etmediler. dris, öldürme için 25 bin, bir ayandan vurma için 8 bin, 2 ayandan vurma için 10 bin lira istedi. 2 ayandan yaralamasn söyledim. Paray yaralandktan sonra verecektim. 15 gün sonra gelip kocamn fotorafn istedi. Sadece eimi yaralamas için dris ile konutum. çocuklarma sarkntlk yapmamas için onlar yatt zaman odann kapsn kilitliyordum. Baka erkeklerle konuup, grup seks yapmam istiyordu. Yapmadm takdirde beni çocuksuz brakacan söylüyordu. Kocamn yaklak 20 kadnla ilikisi vard. Boanrsam beni ve çocuklar öldüreceini söyledii için boanma davas açmadm. Gerçek niteyim vurdurmak deildi ama kimse sahip çkmad. Adamlar götürüp cemaat kuruyorlar. Beni öldürtme karar alyorlar. Beni mecbur ettiler. Bir gün benim için cemaat kurulmad. Burada sadece ben mi suçluyum?

400 BN LRAYA SUçU ÜSTLENDM

Savunmas alnan sank dris Yldrm ise Nuriye Demirin eini öldürme karlnda kendisine 400 bin lira teklif ettiini ileri sürerek öyle dedi:

Daha sonra kendisinin öldüreceini, benim suçu üstlenmemi teklif etti. 400 bin lirann iyi para olduunu düündüm. Suçu üstlenmeyi kabul ettim. Bayramn 2nci günü arayp, kocasnn kendisine ikence ettiini söyledi. Duygusal biri olduum için kabul ettim. Ben silah ondan almak için gittim. Binann arkasnda oturuyordum. Bir anda silah sesi geldi. Adam yerdeydi. Nuriye silah getirip verdi. Ben de silah alp uzaklatm. Kadn bana silah verdi. 390 bin liray da sonra verecekti. Paray alacam düündüümden savcya kendim vurduumu söyledim. Olaydan 3 gün sonra 10 bin liray Nuriye evinde bana verdi ve olay üstlenmemi söyledi. Beni 10 ylda kurtaracan söyledi. Para karlnda adam öldürmedim, para karl suçu üstlendim. nsan 10 bin liraya adam öldürür mü?

ANNEM TEKME TOKAT DÖVÜYORDU

Dier sanklar Hamdullah Yiit ve Özkan Güzel ise ifadelerinde cinayetle bir balantlarnn olmadn söyledi. Durumada tank olarak dinlenen çiftin olu H.D. (15) ise babasnn sürekli annesini dövdüünü belirterek, Babam baka bir kadnla yazyordu. Annem ile bu yüzden tartyordu. Babam, annemi tekme tokat dövüyordu. Annem komulara snyordu. Babam bizi de dövüyordu. Annemin gözünü çkarmaya çalmt diye konutu.

ABLAMA TECAVÜZ ETEMEYE çALIIYORMU

çiftin kzlar N.D. (16) de babasnn annesini dövdüünü belirterek, Babam annemi dövdüü için polisleri aryorduk. Babam bir kez ablam bomaya çalmt. Ben gece uyuyordum, barma sesiyle uyandm. Ablam ikili ranzann üzerinde yatyordu. Uyandmda babamn yast ablamn kafasna dayadn gördüm. Ablam bomaya çalyordu. Babam ablama çok fazla karyordu. Babam beni dier kadnn yanna götürmek istedi. Babam ablama tecavüz etmeye çalyormu. Ablam ile annem olaydan baya önce odada konuuyordu. Ben bunu duydum. Annem bizim bildiimizi bile bilmiyordu ifadelerini kulland.

SANIK AVUKATI, CAN GÜVENL NEDENYLE TAHLYE STEMED

Daha sonra söz alan Nuriye Demirin avukat Gevriye Atl, sann kendi beyannda öldürülmesi için karar alndn söylediini belirterek, Bu nedenle tahliyesini talep etmiyoruz dedi.

Ara kararlarn açklayan mahkeme heyeti, sanklar Nuriye Demir, Hamdullah Yiit ve dris Yldrmn tutukluluk halinin devamna hükmetti. Sanklardan Özkan Güzelin tahliyesine oy çokluu ile karar verilirken, Mahkeme Bakan Cüneyt çetin tahliye kararna muhalefet erhi koydu. Duruma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Ana Sayfaya Git