Vahşete seyirci kalmayacağız!

Diyarbakır'da AK Parti Teşkilatı ile Amed Dicle Kadın Platformu ayrı ayrı yaptıkları kitlesel açıklamada "çocuk istismarı ve cinayetlerine" lanet getirirken, toplumsal maneviyatın, ilim, irfan, ahlak ve adalete yönelinmesi gerektiği vurgulandı.

Haberler 05.07.2018 - 10:29 Son Güncelleme : 05.07.2018 - 11:21

Ankara Polatlda kaybolduktan 8 gün sonra cesedi bulunan 8 yandaki Eylül Yalkara, Arda kaçrldktan sonra açlktan öldüü 18 gün sonra ortaya çkan Leyla Aldemir olay bata olmak üzere son dönemlerde artak çocuk istismar, tecavüz ve cinayetleri, Diyarbakrda AK Parti l Tekilat ile Amed Dicle Kadn Platformunun ayr ayr düzenledikleri basn açklamasyla lanetlerken, toplumsal maneviyatn yükseltilmesi gerektii vurguland.

PART ÖNÜNDE AçIKLAMA

AK Parti Diyarbakr l Bakanl tekilat, Polatlda kaybolduktan 8 gün sonra cesedi bulunan 8 yandaki Eylül Yalkarann öldürülmesine tepki gösterdi. l Kadn Kollar Bakan Güzel Kzolu, parti binas önünde yapt açklamada, minik Eylülün ac haberinin tüm insanln yüreini daladn söyledi.

Dünyalar tatls bir çocuun dalndan koparlarak canna kyldn ifade eden Kzolu, öyle dedi: insanlk dümanlar Eylülü acmaszca bizden aldlar. Üzüldük, aladk, ykldk. kahrolduk, lanet ettik. Hepsi bu kadar. Yine acmzla ba baa kaldk. Eylül acs hazan, hüzün ve gece olup çöktü yüreimize. Millet olarak, kurtlarn kuzularmz parçalad bir canavarlk ile kar karyayz.

TOPLUMSAL MANEVYAT ART

Maneviyata, ilme, irfana, ahlaka, adalete ve adanmla çaran tüm sesleri yükseltmek gerektiini aktaran Kzolu, devletin alaca her türlü ar ceza ve yaptrm sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Kzolu, konumasn öyle sürdürdü: Biz AK kadrolar olarak, çocuk istismarlarna ve katliamlarna ilikin, birbiri ardnca yaanan bu üzücü olaylarn son bulmas için var gücümüzle çalacamzn sözünü veriyoruz. Açklamaya, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronat, l Bakan Süleyman Serdar Budak ve partililer katld.

AMED DCLE KADIN PLATFORMU

Öte yandan, Amed Dicle Kadn Platformu, çocuk istismar ve çocua yönelik iddet olaylarn protesto etti. Diyarbakrdaki eylemde, Amed Dicle Kadn Platformu öncülüünde bir grup kadn, çocuk istismar ve çocua yönelik iddete yönelik tepki için Ofis Ekinciler Caddesi üzerinde basn açklamas yapmak istedi. Grup, Yeniehir ilçesi Ofis semtine geldi. Bölgeden önlem alan polis, açklama yaplmasna izin verilmeyeceini belirtti. Polis yetkilisi, daha önceden yaplmas planlanan açklamaya izin verilmeyecei konusunda yazl bavurunun reddedildiini aktard. Polis müdürünün konumas üzerine kadnlar, Evet tebligat yapld ama biz duyuru yapmtk, yönlendirme yapmak amacyla buraya geldik. Bu toplumsal bir sorun bu açklamay yapmamamza izin verin. Bu masumane ve çocuklar için yaplan bir açklama, neden izin verilmiyor? dedi.

BEN DE BR BABAYIM, SZ DE BR ANNESNZ

Polis müdürü ise çocuk istismar konusunda buna tepki gösterebilirisiniz, bizim buna itirazmz yok. Bunun yol ve yöntemleri çeitlidir. Biz size neden açklama yapyorsunuz demedik, herhangi bir kapal alanda yapabilirisiniz dedik. Siz de bunu imzaladnz. Bu kanayan bir yaradr, ben de bir babaym, sizler de annesiniz. Ben bunlara katlyorum. Bunlara kar deilim, bizler de kar deiliz. Ama biz uan da esasta deiliz, usuldeyiz. Açk alanda açklama yapma yasamz mevcut, Diyarbakrda da bu yasamz hala devam ediyor. Bunu siz de biliyorsunuz. 15 Austos 2016 ylndan beri devam ediyor demesi üzerine grup arasndaki kadnlar, ayrlmayacaklarn belirterek, açklama yapma konusunda srarl olduklarn söyledi.

ÖZEL YÖNTEMLER UYGULANIYOR?

Polis yetkilisi, daha sonra elindeki yazl yasak belgesini kadnlara gösterirken, bu srada HDP Milletvekili Dersim Da polis müdürüne, Neden Diyarbakrda özel yöntemler uygulanyor? diye sormas zerine Polis yetkilisi, Hanm efendi ben kanun uygulaycsym. Siz milletvekili mi oldunuz? Mazbatay aldnz. Siz 5542yi okudunuz mu? 2911i okudunuz mu? diye karlk verdi. HDPli Da da, Evet okudum. Merak etmeyin benim hereyden haberim var dedi.

Yaanan diyaloglar üzerine polis müdürü üst mercilerle yapt görüme sonrasnda basn açklamas yaplmasna izin verildiini duyurdu. Grup adna Bahar Karatan yapt açklamada, Bir çocuun çkaramad ses olmak, gerekli yasal düzenlemelerin, önleyici hizmetlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bunun yönteminin ne hadm nede idam olmadn biliyoruz. dam ve hadmn uyguland ülkelerde kadn ve çocua kar istismar, taciz ve tecavüzü engellemediini görüyoruz. Bu erkek egemen zihniyetin yaratt yanl politikalarn sonucudur diye konutu. Yaplan konumann ardndan kadnlar, olaysz bir ekilde dald.

Ana Sayfaya Git