Vali Güzeloğlu'dan görevlendirme sonrası ilk açıklama

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirilen Vali Hasan Basri Güzeloğlu açıklama yaptı.

Haberler 20.08.2019 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Mardin ve Van Büyükehir Belediye Bakanlar görevlerinden uzaklatrld. Belediye Bakanlarnn görevlerinden uzaklatrlmasnn ardndan yerlerine valiler görevlendirildi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesine kayyum olarak atanan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, belediye binasnda açklamalarda bulundu.

Vali Güzelolu Bugünden balayarak bakan vekillii görevimizde devletin bütünsel organizasyonun parças belediyenin Diyarbakrda tüm vatandalarmza hizmet konusunda sorumluluk sahibiyiz. Diyarbakrn her meselesine bütün çalanlarmzla hizmet götürmeye çalacaz. dedi.

Güzelolu, Yarg organlar tarafndan yürütülen 9 ayr soruturma ve çileri Bakanl tarafndan yürütülen 3 soruturma devam etmektedir. Anayasann verdii yetki ve yasal çerçevede bugünden itibaren Büyükehir Belediye Bakanl görevinden uzaklatrlm, ahsm Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanl vekili görevine balam bulunuyorum. Seçim sürecinden bugüne devam eden, halkmzn gözü önünde olan bir dizi vicdanlar yaralayaca, kabul edilemez uygulamalar gerçeklemitir. Aziz ehitlerimizin yaknlarnn i akitlerinin feshedilmesi, belediyede daha önce hizmet alm birçok kamu görevlisinin yerlerinin haksz deitirilmesi, yarg karar olmasna ramen göreve iade edilmemeleri, terörden yarglananlarn belediyede görevlendirilmesi, e bakanlk uygulamasnn hayata geçirilmesi, imar planlarnda yaplan cami imar planlarnn iptal edilmesi gibi maheri vicdan yaralayc bir dizi uygulamalar yaplmtr. ifadelerini kulland.

Bugünden balayarak bakan vekillii görevimizde devletin bütünsel organizasyonun parças belediyenin Diyarbakrda tüm vatandalarmza hizmet konusunda sorumluluk sahibiyiz. diyen Güzelolu unlar kaydetti: Diyarbakrn her meselesine bütün çalanlarmzla hizmet götürmeye çalacaz. ine bal, devletine bal her personelimizle hizmet vermeye devam edeceiz. üphesiz terör örgütüne iltisakl, ilintili deerlendirilenler istisnadr. Biz Diyarbakrn hizmetinde olacaz. Milletin beklentilerini karlamak için çalma sergileyeceiz. Hizmetimiz bütün vatandalarmz kucaklayc, her alanda belediyelerimizi temel balklarda hzl deiiklikleri gerçekletirecektir. Diyarbakrn istikrarl bir ekilde bata güvenlii ve sosyal anlamda kalknmas içindir. En büyük destekçimiz aziz Diyarbakrl vatandalarmz olacaktr.

Ana Sayfaya Git