Vali-komisere suç duyurusu!

Yenişehir'de Karakola dönüştürülen okulun isnat duvarının çökmesi sonucu 2 öğrencinin hayatını kayettiği davada Mahkeme, Dönemin Vali Yardımcısı ile Komiser Amiri hakkında suç duyurusunda bulunurken, operatör ve firma sahibine ise hapis cezası verdi.

Haberler 21.02.2019 - 12:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, karakola dönütürülen okulun istinat duvar altnda kalan 2 örenicinin ölümünden vinç operatörüne ve firma sahiplerine hapis çkt. haledeki usulsüzlüklerin aratrlmasn isteyen mahkeme, dönemin Vali Yardmcs Remzi Katta ile Komiser Hasan Ate hakknda da suç duyurusu karar verdi.

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesi Ben Sen Mahallesinde geceleri karakol olarak kullanlan Turgut Özal lköretim Okulunun etrafna beton bloklarn yerletirilmesi srasnda, vincin manevrasyla devrilen beton bloklarn altnda kalan 6 yandaki Ayaz Özdemir ile Furkan Önerin ölümü ve Ramazan Akalkn yaralanmasna ilikin açlan dava karara baland.

Vinç operatörü Aziz Korkmaz, vinç sahibi Mahmut Kazaylek ve beton bloklar tayan firma yetkilisi, Faik Kayarn taksirle birden çok kiinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan Diyarbakr 1. Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann dünkü durumasna sanklardan Mahmut Kazaylek hazr bulunurken, dier sanklar katlmad.

VERENLER BRNC DERECEDEN KUSURLU

Madur yaknlarnn katld durumada, iddia makam, esas hakkndaki mütalaasn sundu. ddia makam, mütalaasnda, 17 Austos 2016da düzenlenen bilirkii raporuna iaret ti. ddia makam, olayn i kazas olduu, Ali Uysal naat LTD. irketinin asl iveren, Ömerolu LTD. irketinin alt iveren olduu, yüklenici firma yetkililerinin yürüttüü çalma nedeniyle tedbiri alma sorumluluklarnn bulunduunu kaydetti. Firmalarn yetkili kiilerinin almas gereken tedbirlerin alnmadna iaret eden savc, sank Faik Kayarn ve Mahmut Kazaylekin i sal ve güvenlii kanununu, yap ilerinde salk ve güvenlik yönetmeliini yerine getirmedikleri 1inci derecede asli kusurlu olduklarn belirtti.

VNç OPERATÖRÜ ASL KUSURLU

Savc mütalaasnda, bilirkii raporunda vinç operatörü sank Aziz Korkmazn eitimini almad bir arac kullanarak, yetkisi olmayan bir görevi üstlenip hatal davran sonucu kazaya neden olduunun tespit edildiine ve kazann oluumunda 1inci derecede asli kusurlu olduuna yer verdi.

SUç DUYURUSU STEM

Mütalaada, olayda Hataydan ihale alarak ii takip etmeyen Uysal irketi yetkilileri Ali Uysal, Murat Uysal ve dier irket yetkilileriyle yapm ii görevlileri antiye görevlisi ve okul önünde çalma yaplmasna ramen tedbir almayan okul müdürü ve nöbetçi öretmen hakknda suç duyurusunda bulunulmas talep edildi.

VAL YARDIMCISI VE KOMSER KUSURLU

ddia makam mütalaasnda, yaplan iin Vali Yardmcs Remzi Katta bakanlnda yürütülmesine ramen iin sürdürülmesi esnasnda yetersiz sürücü belgeli ahsn çaltrlmas, risk analizi yaplmamas ve dier konularda denetiminin yaplmamas nedeniyle kazann oluumunda ihmali ve kusuru bulunan Komiser Hasan Ate ve Vali Yardmcs Remzi Katta ile dier yetkililer hakknda suç duyurusunda bulunulmasn istedi.

HALEDE USULSÜZLÜK!

Savc ayrca, Hatay meneli firmaya ihaleyi veren vali yardmcs arasndaki ihale aamalarndaki hukuka aykrlklarn incelenmesi için de ayrca suç duyurusunda bulunulmasna karar verilmesi yönünde görü bildirdi.

Sank avukatlar ve sank Faik Kayar, esas hakkndaki savunmalarnda müvekkillerinin kusurlu olmadn, söz konusu olayda sorumluluk valilik ve ilgili kolluk çalanlarnda olduunu belirterek beraatlarn talep etti.

Öner ve Özdemir Ailesinin avukatlar ise, iddia makam mütalaasna katldklarn ve sanklarn bilinçli taksirle birden çok kiinin ölümüne sebepten en üst snrdan cezalandrlmalarn talep etti.

Mahkeme, bilinçli taksirle birden çok kiinin ölümüne neden olmaktan vinç operatörü Aziz Korkmaza 8 yl, ayn suçlardan Uysal naat firmas yetkilisi Faik Kayar ve Ömerolu firmasnn sahibi Mahmut Kazayleke ayr ayr 6 yl, 8 ay hapis cezas verdi.

KOMSER VE VAL YARDIMCISI HAKKINDA SUç DUYURUSU

Mahkeme heyeti ayrca, iddia makamnn esas hakknda sorumluluu bulunduunu belirttii ve haklarnda suç duyurusunun yaplmasn talep ettii Komiser Hasan Ate, dönemin Diyarbakr Vali Yardmcs Remzi Katta ve iveren olarak Diyarbakr Valiliindeki dier sorumlular, Turgut Özal lköretim Okulu Müdürü ve nöbetçi öretmeni, Uysal firmasnn sahipleri Ali Uysal ve Murat Uysal hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunmasna karar verdi.

VNçTE 3 AYRI PLAKA çIKMITI

Olayn meydana geldii gün söz konusu vincin üzerinde üst üste konulmu üç ayr plaka bulunmutu.

Ana Sayfaya Git