Valiler Kararnamesi'yle kritik nöbet değişimleri

Kararnameyle kadın vali sayısı 3 oldu, 3 kaymakam valilik görevine atandı, görevlendirmeyle belediye başkanlığını da yürüten Van, Diyarbakır ve Batman'ın valileri değişti

Haberler 13.05.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetede yaymlanan kararnameyle iki ile kadn vali atand, kadn vali says 3 oldu. Ankara çankaya, stanbul Kathane ve Nide Gaziosmanpaa kaymakamlar ise ilk kez valilik görevi üstlenecek.

çileri Bakanlnn Valiler Kararnamesiyle 20 ilin valisi deitirildi. Kararnameyle Afyonkarahisar Valiliine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardmcs Kübra Güran Yiitba, Bartn Valiliine ller daresi Genel Müdür Yardmcs Nurtaç Arslan atand. Nevehir Valisi nci Sezer Becelle birlikte kadn vali says 3 oldu.

Afyonkarahisar Valiliine getirilen Yiitba, Ankara Üniversitesi letiim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünü tamamladktan sonra stanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamal Psikoloji Bölümünde Baba yoksunluunun çocuk üzerindeki etkisi üzerine çalma yapt. Yiitba, Marmara Üniversitesi letiim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde kna Edici letiim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarm adl teziyle doktorasn tamamlad, aratrma görevlisi, doktor öretim üyesi ve doçent olarak görev ald.

Dekan yardmcl görevinde de bulunan Yiitba, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giriimine kar mücadelede kadnlarn rolünü anlatan Kalplerin Direnii belgeselini hazrlad. Bu belgesel, Boaziçi Film Festivalinde gösterildi, TRT Belgesel kanalnda yaymland. çocuk Yaynlar ve Da Açlm adl kitab bulunan Yiitba, bir süre Basn lan Kurumu Genel Kurul Temsilcisi olarak da görev ald.

Görevden alnarak 27 Nisanda geçici olarak çileri Bakanl emrine atanan Uak Valisi Funda Kocabyk ise merkeze çekildi. Bundan sonra Mülkiye Bamüfettilii yapacak Kocabykla birlikte 9 ilin valisi merkeze çekilerek Mülkiye Bamüfettiliine getirilmi oldu.

Belediye bakanlklarna görevlendirme yaplan Van, Diyarbakr ve Batmann da valileri deiti. Mülkiye Bamüfettiliine getirilen Van Valisi Mehmet Emin Bilmezin yerine Tokat Valisi Ozan Balc atand. Mülkiye Bamüfettii olan Diyarbakr Valisi Münir Karalolunun yerine ise Mersin Valisi Ali hsan Su getirildi. Malatya Valisi olan Hulusi ahinin yerine Edirne Valisi Ekrem Canalp Batman Valisi olarak atand. Bu deiiklikle, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekilliini Ali hsan Su, Van Büyükehir Belediye Bakan Vekilliini Ozan Balc, Batman Belediye Bakanln da Ekrem Canalp yapacak.

Ayrca kararnameyle üç kaymakam da vali olarak atand. çankaya Kaymakam Hüdayar Mete Buhara Krehir, Kathane Kaymakam Mustafa Koç Nide, Gaziosmanpaa Kaymakam Numan Hatipolu da Tokat Valisi oldu.

NDEDE KAYAK MERKEZ VE TURZM KÖYÜ KURDU

Sivas Valiliine atanan Ylmaz imek, Nidedeki görevi süresince turizm ve yatrm alanlarnda yeni admlarn atlmasna katk sundu.

imekin çalmalaryla, Nidede ikinci organize sanayi bölgesi, Bor ilçesinde de Hayvanclk htisas Besi Organize Sanayi Bölgesi kuruldu.

Vali imekin çalmalaryla Yeilburç köyü turizm köyüne dönütü. Ayrca Marka ehir Projesi çerçevesinde Ketençimen bölgesinde kayak merkezi oluturuldu, Vali imek tarafndan Nide Kalesinin restorasyonuna ilikin çalmalar yapld.

KADINLARIN HAYATINA KATILMASINI SALADI

Kayseri Valiliine getirilen Gökmen çiçek, Afyonkarahisarda kadnlara yönelik projelerle öne çkt. çiçek, il genelinde kadn kültür evleri kurulmasna yönelik projeyi hayata geçirdi. Bu projeyle kadnlarn eitim almasn ve üretime katlarak i hayatna atlmasn salayan Vali çiçekin çalmalaryla, kadn kooperatifleri de oluturuldu.

Baarl terör operasyonlarnn yürütüldüü, yeni üs bölgelerinin kurulduu rnak da valisi deien iller arasnda yer ald. Mersin Valiliine atanan Ali Hamza Pehlivann yerine Krklareli Valisi Osman Bilgin getirildi.

Ana Sayfaya Git