Valilik Baroyu Yalanladı

Hakkari Valiliğinden, valiliği ziyaret eden Diyarbakır, Van ve Hakkari Baro başkanlarının, Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın adını kullanarak, SİHA ile biri ölü, 3'ü yaralı ele geçirilen 4 terör örgütü iş birlikçisinin sivil oldukları ve piknik amacıyla orada bulunduklarına ilişkin açıklamasının gerçekle bağdaşmadığı bildirildi.

Haberler 15.09.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari Valiliinden, valilii ziyaret eden Diyarbakr, Van ve Hakkari Baro bakanlarnn, Vali Cüneyit Orhan Toprakn adn kullanarak, SHA ile biri ölü, 3ü yaral ele geçirilen 4 terör örgütü i birlikçisinin sivil olduklar ve piknik amacyla orada bulunduklarna ilikin açklamasnn gerçekle badamad bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, Diyarbakr Baro Bakan Ahmet Özmen, Van Baro Bakan Murat Timur ve Hakkari Baro Bakan Serdar Ikn, Hakkari Valisi ile yaptmz görümede yaamn yitiren Mehmet Temel, brahim Sak, Musa Tarhan ve smail Aydnn aslnda birer sivil vatanda olduklarn ve o gün Kanire olarak tabir edilen mevkide piknik amacyla bulunduklar yönünde bir izlenim edindik. çok ksa bir tarihte raporlarmz basn araclyla kamuoyuna açklayacaz. eklinde basn açklamas yaparak, Vali Toprakn adn kullandklar ve gerçekle badamayacak ifadelerde bulunduklar belirtildi.

BARONUN AçIKLAMASINA YALANLAMA

Özmen, Timur ve Ik ile Diyarbakr Barosu Yönetim Kurulu üyelerinden Neet Girasun ve Nahit Erenin, 11 Eylülde valilikten randevu talebinde bulunduklar ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Valiliimizin kapsnn herkese açk olmas ve effaf yönetim anlay çerçevesinde valilik makamnda görüme gerçeklemitir. 1 Eylül 2017 Cuma günü valiliimiz resmi sitesinde yapm olduumuz 2017/285 sayl basn açklamas dorultusunda kendilerine bilgi verilmi olup, yaplan görümede, bölücü terör örgütü i birlikçileri Mehmet Temel (vefat etti), brahim Sak (tutuklu), Musa Tarhan (tutuklu) ve smail Aydnn (hastanede gözetim altnda) ilimiz merkez Oul Köyü Kanire çemesi bölgesinde piknik yaptklar izlemini douracak herhangi bir ifade kesinlikle kullanlmamtr.

Bu konu hakknda 2017/285 numaral basn açklamamzla çeliecek ve valiliimizi ahit göstererek verilecek beyanatlarn veya hazrlanacak raporlarn gerçekle ve Hakkari Valilii ile bir ilgisi bulunmamaktadr.

Ana Sayfaya Git