Valilik yasakladı

DİYARBAKIR Valiliği, Furkan Vakfı tarafından 19 Şubat'ta yapılması planlanan ve Vakıf Başkanı Alparslan Kuytul'un konuşacağı belirtilen, 'İmana Ulaşmak' konulu konferansa izin vermedi. Valilik, konferansın afiş ve pankartlarının da asıldığı yerlerden kaldırılmasını istedi.

Haberler 17.02.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Furkan Vakf Genel Bakan Alparslan Kuytulun 19 ubatta Diyarbakrn Yeniehir lçesindeki bir düün salonunda yapaca, mana Ulamak konulu konferans, Diyarbakr Valiliince vakf yetkililerine gönderilen tebligatla yasakland belirtildi. Günlerden bu yana kentin çeitli notlarnda broür datan, afi asan ve pankart hazrlayan vakf üyelerine dün gece saatlerinde il Valiliinden söz konusu konferansn yasakland tebli edildi.

Diyarbakr Valiliinden gönderilen yazda, Anayasann 34üncü maddesi, l daresi Kanunu ve Olaanüstü Hal yasasnn ilgili maddelerine atfta bulunularak Valinin etkinlikleri yasaklayabilecei belirtilerek, öyle denildi:

VALLK YASAKLADI

Valilik makamnn 15 ubat 2017 tarih ve 2017/454 sayl olur ile Demirok Düün Salonunda 19 ubatta 13.00-17.00 saatleri arasnda düzenlenmek istediiniz etkinlik yasaklanmtr. Bahse konu etkinlik ile ilgili tarafnza yaplan tebligata müteakip, söz konusu etkinlie gelme plan yapan ahs/ahslar ile görüülerek bahse konu etkinliin yasaklandnn bildirilmesi ilimiz merkez ve d ilçelerimizin muhtelif yerlerine aslan pankart ve afilerin düzenleme kurulu tarafndan 16 ubat, 08.00e kadar kaldrlmas, kaldrlmad taktirde gerekli idari ilemlerin bilinmesi hususu tarafnza tebli olunur.

Ana Sayfaya Git