Valiliklerde kovid alarmı

İçişleri Bakanlığınca valiliklere, "Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri" konulu genelge gönderildi.

Haberler 11.08.2020 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlkça 81 il valiliine gönderilen genelgede, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarnn yan sra tüm i kollar ve yaam alanlar için belirlenen tedbirlere uyulmasnn, salgnla mücadelenin baars açsndan büyük önem arz ettii vurguland.

Bu çerçevede farkl tarihlerde illere gönderilen genelgelerle, Salk Bakanl Salgn çalma ve Yönetim Rehberi dorultusunda hazrlanan formlar kullanlarak, süreklilik tayacak ekilde denetimler yaplmas hususunda valiliklerin talimatlandrld ifade edildi.

YARIN GENEL DENETMLER GERçEKLETRLECEK

Gelinen aamada, son günlerdeki vaka saylar da göz önünde bulundurulduunda, hayatn her alannda mevcut tedbirlere uyulmasnn öneminin bir kez daha ortaya çktnn belirtildii genelgede, ülke genelinde yaplacak denetimlerle ilgili u bilgilere yer verildi:

Tüm il ve ilçelerde, bizzat valiler, kaymakamlar, belediye bakanlar, ilgili kamu kurum ve kurulularnn yöneticileri ve personeli, köy ve mahalle muhtarlar, meslek odalar, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabta, özel güvenlik vb.) katlmyla oluturulan ekipler tarafndan Salk için, hepimiz için mottosu ile yarn yaamn tüm alanlarn kapsayacak ekilde genel denetimler gerçekletirilecek.

Bu denetimler, konaklama tesisleri, alveri merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarlar, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kraathane, çay bahçesi, düün ve nikah yaplan yerler, berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafe, salon ve elektronik oyun yerleri, ehir içi ve ehirler aras toplu ulam araçlar, ticari taksiler, taksi duraklar, park ve piknik alanlar, lunapark ve tematik parklar ve bilumum yaam alanlarn (plajlar, cadde ve sokaklar vb.) kapsayacak ekilde planlanacak.

ETKN DENETM YAPILACAK

Koranavirüs salgnyla mücadele amacyla alnan tedbirlerle belirlenen kurallar noktasnda, gerek iletme sahiplerinin ve hizmet salayclarn, gerekse vatandalarn bilinçlendirilmeleri ve tedbirler ile kurallara en üst seviyede uymalarn salamak amacyla denetimlerin kesintisiz ve süreklilik tekil edecek ekilde gerçekletirileceinin alt çizildi.

Bu amaçla önümüzdeki 10 gün boyunca konu ve faaliyet alan bazl olacak ekilde (belirlenecek günlerde tüm lokanta ve restoranlarn denetlenmesi, dier gün toplu ulam araçlarnn kontrol edilmesi gibi) sahada etkin denetimin yaplaca bildirildi.

BR ARAYA GELNEN YERLERDE TEMZLK, MASKE VE FZK MESAFE DENETM

Genelgeye göre, denetimlerde vatandalarn kalabalklar halinde bir araya gelebildikleri etkinlik (düün, nian, kna, sünnet düünü, cenaze, taziye vb.) ve yerlerde (plajlar, cadde ve sokaklar, park alanlar vb.) temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarna uyulup uyulmadna özellikle dikkat edilecek.

Vatandalarn toplu olarak bir arada bulunmasna sebep olduu için 16 Mart itibaryla faaliyetleri durdurulan taziye evlerine ilikin hem vatandalarn uyarlmas hem de alnan bu önleme riayet edilip edilmediinin denetlenmesi amacyla bu konuda en doru bilgi sahibi olan din görevlilerinin kolluk güçleri ile irtibatlandrlmas salanacak.

Denetim ekipleri, her bir i kolu ya da mekann uzmanlk bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kurulular (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.), köy/mahalle muhtarlar ile meslek odalarnn temsilcilerinden oluacak ekilde belirlenecek, bunun için tüm kamu kurum ve kurulularnn personelinden azami ölçüde istifade edilecek.

Denetimler srasnda rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere arlk verilecek. Denetim faaliyetlerinin etkinlii ve görünürlüü en üst seviyede tutulacak.

Ana Sayfaya Git