Van depremi zirvede anılacak

Van depreminin yıl dönümü olan 23 Ekim tarihinde ulusal basının önemli köşe yazarları Van’da ekonomi zirvesinde buluşuyor.

Haberler 21.10.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uluslararas Altn Kentler Derneinin Vanda düzenledii, Van Valilii himayesiyle gerçekletirilecek olan 1.Van Kent Ekonomisi ve Yerel Kalknma Zirvesine i dünyas ve ulusal basnn saygn isimleri katlyor.

Van depreminin yl dönümü olmas sebebiyle Vana deprem sonras yaplan yatrmlarn da konuulaca zirve de bata Van ekonomisi, geliimi, Türk - ran ilikileri, turizm, devlet destekleri ve tevik, dünyas ve yatrm frsatlar konu balklar olarak arlkl olarak konumaclar tarafndan ele alnacak.

ZRVEDE ANILACAK

Zirvede Van ekonomisi ve yerel kalknmasna yerel medyann katks konulu panel de Cumhuriyetin kuruluundan bu güne kadar aralksz yayn yapan Vann yerel medyas Vansesi Gazetesinin 80 yln kutlanacak.

ehircilik alannda 81 ilde farkndalk salayan faaliyetlerle ön plana çkan Uluslararas Altn Kentler Dernei, dou Anadolunun tarihi kadim ehri Vanda düzenleyecei etkinlikte Vann önemli aktörlerini bir araya getirerek Vann dünü ve bu günü ve yarnn zirvede konumaclar tarafndan arlkl olarak ele alarak zirvede tartlacak. 2 gün sürecek olan zirvenin ikinci gününde Doç Dr. Menaf Turann bilim kurulu bakanlnda zirvenin sonuç raporu okunarak zirve sona erecek.

Ulusal basndan Yavuz Donat, Prof. Dr. Kerem Alkin,Mahmut Övür, Sevilay Ylmaz, Seval çöpür, çetiner çetin, Sami Altnkaya, Metin Ik, Aslah Sarta, Leyla Ünal, Lokman Da, Nee Berber, Ayhan Yazer, Ali Yiit ve daha pek çok ismin katlaca zirvenin son günü Van gezisi ile sona erecek.

Ana Sayfaya Git