Van'da Çocuk Üniversitesi kuruldu

VAN'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde bölgenin ilk ve tek çocuk üniversitesi kuruldu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Çocuk Üniversitesinde, çocukların yeteneklerinin keşfedilmesinin hedeflendiği söyledi.

Haberler 07.06.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüzüncü Yl Üniversitesi bünyesinde Vandaki çocuklarn yeteneklerini kefedilmesi, bilim teknolojie alannda ise nitelikli eitim almalarnn salanmas için çocuk Üniversitesi kuruldu. 6-9 ve 11 ya üstü çocuklara doa okul, sanal gerçeklik, eletirel düünce programlar uygulanacak. Van Yüzün Yl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Battal, çalmalar tamamlananan çocuk Üniversitesi ile ilgili basn açklamas yapt. Prof. Dr. Battal, öyle konutu:

Üniversitemiz bünyesinde, çocuk Üniversitesini kurmu durumdayz. Bütün izinleri aldk ve çocuk Eitimi Aratrma Uygulama Merkez Müdürlüünü de kurduk. Bu kapsamda, yönetim kurulu ve programlar olutu. Orta okular, lise ve anasnflar, yaz tatiline girildikten sonra çocuk üniversetemizde kaytlar alacaz. Bu kapsamda, çocuk üniversitemizin eitim -öretimine balam olacaz. Planlarmza göre, birinci dönem eitimleri için Haziran aynn son haftas içerisinde kaytlar alnacak. Temmuz ay içerisinde de, eitimine balayacaz. kinci dönem ve asl güçlü eitim sürecine de, güz dönemi itibaryla balam olacaz. çocuklarmzn üniversiteyle tanmasn temin etmi olacaz ve üniversite alannda uzmanlam hocalarmzn, çocuklarmzla beraber topluma daha etkin, daha güçlü bireyler ve özgüveni yüksek bireyler kazandrmak için çocuk üniversitesinde hizmet verecekler. Program ve müfredatlarmz çkardk. Amacmz, üniversiteyi tantmak. u anda içinde bulunduumuz bilimsel, sosyal ve kültürel bütün olaylarla ilgili bilgiler vermek, çocuklar o anlamda yönlendirmek ve uzman kiiler tarafndan süreci takip etmektir.

çocuk Eitimi Aratrma ve Uygulama Merkez Müdürü Dr. Öretim Üyesi Asiye Parlak ise çocuk üniversitesi ile amaçlarnn, üniversiteyi toplumla bütünletirmek olduunu söyledi. Dr. Parlak, Tabi bu programlar gittikçe zenginleecek. Bunlardan biri 6-9 ya grubuna hitaben doa okulu, dieri sanal gerçeklik program 11 ya üstü çocuklar için planland. Eletirel düünce deneyleri program bu da 11 ya için planland. Sanal gerçeklik ve eletirel düünce program bir dönemlik olarak planland. Ancak doa okulu ve tp okulu 3 dönemlik planlanan programlar. 3 dönem sonunda çocuklarmz mezun olacak ve bir mezuniyet töreni düzenleyeceiz. Rektörümüzün katlmyla onlara katlm belgelerini vereceiz. Bavurularmz 25-29 Haziranda olacak. nternet sitesi üzerinden iletiim bilgilerimize eriebilirler diye konutu.

Ana Sayfaya Git