Van'da HDP'li Bedia Özgökçe Ertan mazbatasını aldı

VAN Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen HDP'li Bedia Özgökçe Ertan, bugün İl Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını aldı. Çıkışta açıklamalarda bulunan Ertan, "Gecikmiş de olsa mazbatamızı aldık. Şimdi bütün gücümüzle Van halkına hizmet etme zamanı geldi" dedi.

Haberler 11.04.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimlerinde Vanda 260 bin 495 seçmenin oyunu alarak Van Büyükehir Belediye Bakanlna seçilen Bedia Özgökçe Ertan, bugün HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan ve partililerle birlikte l Seçim Kuruluna gelerek mazbatasn ald. Adliye çknda açklamalarda bulunan Van Büyükehir Belediye Bakan Ertan, seçimin tüm Van halkna hayrl uurlu olmas temennisinde bulundu.

VAN BÜYÜKEHR BELEDYES

Seçimin üzerinden 10 gün geçtiini belirten Ertan, 31 Mart akam itibariyle Van halk tercihini, nasl kullandn ifade etmi, saym yaplm, birletirmeler yaplm. Ve o andan itibaren il ve ilçe seçim kurullarna düen seçimleri ilan etmek ve mazbatay bir an önce göreve balamamz salamak olmalyd. tirazlar seçim kanuna göre bu ileyen süreci durdurmaz. Ama u ana kadar bütün ülke gündemi mazbata krizine yol açm durumda. tirazlar bahane edilerek mazbatalarmz geciktirilerek verildi. Bunun hukukla veya kanunla demokrasiyle açklanacak bir taraf yoktur. Gecikmi de olsa mazbatamz aldk. imdi bütün gücümüzle Van halkna hizmet etme zaman geldi dedi.

Ertan, halen mazbatalar verilmeyen ilçelerin de olduunu ve bir an önce mazbatalarn verilmesi gerektiini söyledi. Ayn zamanda HDPnin Van Milletvekili olan Ertan, Türkiye Büyük Millet Meclisine artk Van Büyükehir Belediye Bakanl görevini sürdüreceinin bildirimini yapacan söyledi. Ertan, Ben de bildirim yaparak artk belediye bakanl görevinde olacam bildireceim. Bu durum Mecliste sadece okunarak açklanacak bir durum. Biz Van halkna bir söz verdik ve Van halknn huzuruna çktk. Halkmz bize güvenip tercihini bizden yana kulland diye konutu.

Ana Sayfaya Git