Van'dan Türkiye’yi yasa boğan kırım!

Van Ferit Melen Havalimanı'ndan kalkış yapan keşif kırıma uğradı. Düşen uçakta bulunan 2'si pilot olmak üzere 7 emniyet personeli şehit oldu. Şehit haberleri, Türkiye'yi yasa boğdu.

Haberler 17.07.2020 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü Havaclk Daire Bakanl envanterine kaytl insanl keif uça, Vanda Artos Dana çarparak dütü. Ac haberi Ankaradaki programn iptal ederek sabah kar Vana gelen çileri Bakan Süleyman Soylu verdi. Bakan Soylu, uçaktaki 2si pilot, 7 emniyet personelinin ehit olduunu söyledi. Snr hattnda kaçak geçilerin ve uyuturucu ticaretinin engellenmesi amacyla bölgede görev yapt belirtilen uçan düme nedeni, karakutu incelemesi ile netlik kazanacak.

VANDAN HAVALANDI

Snrdaki kaçak geçilerin ve uyuturucu ticaretinin engellenmesi amacyla snr hattnda keif ve gözetleme faaliyeti yapt belirtilen Emniyet Genel Müdürlüü Havaclk Daire Bakanl envanterine kaytl insanl keif uça, Hakkari ve Van çevresinde keif ve gözetleme çalmalarnda bulunmak üzere önceki gün saat 18.34te Van Ferit Melen Havalimanndan havaland.

UçAK KIRIMA URADI

Bölgede keif görevini tamamlayan ve içerisinde 2si pilot, toplam 7 emniyet personelinin bulunduu keif uça, saat 22.45 sralarnda radardan kayboldu. Telsiz irtibat da kesilen uçan dütüü yönündeki ihbar üzerine polis, jandarma ve kurtarma ekipleri önce Van Gölü kysna yönlendirildi. Ekipler karadan arama- kurtarma çalmas balatrken, insansz hava aracnn (HA) yan sra polis ve jandarma helikopterleri de havalanarak uçan yerini tespit etmeye çalt. Yaplan çalmalarla uçan Artos Dana çarparak dütüü saptand. Yaplan çalma sonucunda içerisinde 2 pilot ile 5 emniyet personelinin bulunduu uçan Artos Dana çarparak krma urad saptand.

SOYLU: 2S PLOT 7 EHT

Kaza haberinin ardndan çileri Bakan Süleyman Soylu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla Ankaradaki programn iptal ederek, saat 04.30 sralarnda uçakla Vana gitti. Bakan Soylu yapt ilk açklamada, Emniyet Genel Müdürlüü Havaclk Daire Bakanl envanterine kaytl keif uçann krma uradn bildirdi. Bakan Soylu uçakta bulunan 2 pilot ile 5 emniyet personelinin ehit olduunu açklad.

EGM, EHT POLSLERN SMLERN AçIKLADI

Emniyet Genel Müdürlüü, Vanda keif uçann dümesi sonucu ehit olan 7 polisin ismini açklayarak, yaknlarna basal diledi. Paylamda kazada hayatn kaybeden ehit pilot komiser Gökhun Mete Altunba, ehit pilot komiser yardmcs Samet Üstüner, ehit komiser yardmcs rfan Aydoan, ehit komiser yardmcs Semih Güzelay, ehit uçak teknisyeni polis memuru Mustafa Keskin, ehit polis memuru Onur Ramazan Bayram ve ehit polis memuru Burak Deryann fotoraflarna yer verildi.

SOYLU KAZA YERNDE NCELEME BULUNDU

Soylu, kaza ile ilgili yapt açklamann ardndan olay yerine hareket etti. Bakan Soylu ile birlikte Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Van Emniyet Müdürü Ali Karaba, Kolordu Komutan Tümgeneral Hac lbey, l Jandarrma Komutan Yüksel Yiit, saat 05.00 sralarnda iki helikopterle, keif uçann krrma urad Geva ilçesine giderek enkazn bulunduu bölgede incelemelerde bulundu.

ENKAZ GEN ALANA YAYILDI

Bakan Soylu, beraberindeki sivil ve askeri yetkililerle birlikte kaza bölgesinde inceleme yapan görevlilerden bilgi ald. Bu arada krma urayan keif uçann parçalarnn geni bir alana yayld örenildi. Bölge güvenlik güçleri tarafndan çevrilirken, çevresine kimsenin yaklamasna izin verilmedi. Bakan Soylu ve beraberindeki heyet, yetkililerden bilgi aldktan sonra bölgeden ayrld. ehitlerin cenazeleri helikopterle olay yerinden alnarak Vandaki hastaneye götürüldü.

KIRIM EKB çALIMALARA BALADI

Soylu, bölgedeki incelemelerini tamamlayp ayrldktan sonra kaza krm ekibi bölgeye gelerek parçalar geni bir alana yaylan uçan enkaznda incelemelerde bulundu. Kazann olduu yerde ise geni güvenlik önlemi alnd. Uçan dütüü alana yaklak 10 kilometre mesafeden itibaren önlem alan güvenlik güçleri, bölgeye kimsenin yaklamasna izin vermiyor.

UçAIN KARA KUTUSU VE PARçALARI NCELEMEYE ALINDI

Vandaki Artos Dana çarparak krma urayan nsanl Keif Uça ile ilgili ekiplerin olay yerindeki çalmas tamamland. Ekipler, uçan kara kutusu ve parçalarn incelemek üzere olay yerinden ald.

Ana Sayfaya Git