Var mı, Yok mu?

Kamuoyuna yansıyan Diyarbakır Büyükşehir belediyesi'nin kayyum dönemindeki borçlarıyla ilgili Belediye açıklama yaptı. "Hizmetleri borçsuz yaptık" derken, kaynaklarını açıklamaması dikkat çekti.

Haberler 09.04.2019 - 14:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemlerde skca gündeme gelen Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin kayyum döneminde Belediyeyi borçlandrd yönündeki iddialar, seçim sonras da gündeme geldi. ki gündür sosyal meydann gündeminde yer alan Belediyenin bütçesiyle ilgili, Büyükehir Belediyesi açklama yaparak, kayyum yönetimi döneminde yaplan hizmetlerin borçlanmadan gerçekletirildii öne sürüldü.

BELEDYENN BORç MKTARI

Büyükehir Belediyesince sosyal medyadaki iddialara ilikin yazl açklama yapld. ddialarn aslsz olduu ileri sürülen belediyenin yazl açklamasnda, kentte yaplan hizmetleri borçlanmadan yapld ifade edildi. Belediyenin açklamasnda, kent genelinde iki ylda yaplan hizmetlerin harcamasyla ilgili herhangi bir rakam vermeyiinin yansra, gelirin nerden salandnn de belirtilmemesi dikkat çekti. Cevap bekleyen bir çok sorunun yer ald Belediyenin yazl açklamasnda u ifadelere yer verildi.

BORçLA LGL AçIKLAMA

Sosyal medya mecralarnda Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait borçlar ile ilgili iddialara yönelik kamuoyunu doru bilgilendirmek açklama yaplmasna ihtiyaç duyulmutur. Göreve baladmz 1 Kasm 2016 tarihinden itibaren, Diyarbakrmz için gece ve gündüz demeden 17 ilçemizde ve tüm mahallelerimizde hiç kimseyi ötekiletirmeden tüm hemehrilerimize hizmet ettik. 2 yl gibi ksa sürede ortaya koyduumuz hizmetlerle ehrimizi yeniden ina ve ihya ettik. 2 ylda sosyal belediyecilikten antiye belediyeciliine tüm belediyecilik anlarnda önemli hizmetlere ve projelere imza attk. Bizden önceki yönetimlerin 17 ylda yaptndan daha fazla eseri, projeyi ve hizmeti 2 yl gibi ksa sürede hayata geçirerek hemehrilerimizin istifadesine sunduk. Kaynaklarmz Diyarbakra ve bu ehrin insanlarna hizmet yolunda en effaf ekilde sunduk.

BORçLANMADIK, KRED ALMADIK

Görev süremiz boyunca gerçekletirdiimiz belediye hizmetlerimizi, herhangi bir kurum ve kurulutan borçlanmadan ve nakit kredi kullanmadan gerçekletirdik. Seçimlerden sonra baz çevrelerce, sosyal medya bata olmak üzere farkl mecralarda, Büyükehir Belediyemizin görev yaptmz süre içerisinde borçlandn belirterek, kullanlan rakamsal veriler yalan, hile ve karalamadan ibaret olup gerçei yanstmamaktadr. Bu ve benzeri aslsz ve mesnetsiz iddialar için ahs ve kurum olarak yasal haklarmz sakl tutulmaktadr.

Ana Sayfaya Git