"Vatandaşın parasını PKK terör örgütüne harcadılar"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Buradaki belediyeler vatandaşa harcaması gereken bedelleri aldılar, götürdüler PKK örgütüne harcadılar, dağa götürdüler. Türkiye Cumhuriyeti devleti buna müsaade edemezdi ve etmedi de." dedi.

Haberler 24.09.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ncelemelerde bulunmak üzere Hakkarinin Yüksekova ilçesine gelen Bakan Kurum, Selahaddin Eyyubi Havalimannda, Vali Cüneyit Orhan Toprak, 3. Piyade Tümen Komutan Tümgeneral Metin Tokel, l Jandarma Komutan Tugeneral Nuri Öztürk, Yüksekova Kaymakam Mahmut Kakç, AK Parti l Bakan Emrullah Gür, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluu temsilcilerince karland.

Havaalanndan Toplu Konut daresince (TOK) terör maduru vatandalar için yaplan konutlarn bulunduu alana geçen Bakan Kurum, binalarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi ald.

Daha sonra Yüksekova Polisevinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluu temsilcileriyle bir araya gelen Kurum, burada yapt konumada, Hakkarinin farkl kültürlerin bir arada bulunduu en önemli kentlerden biri olduunu söyledi.

Hendek siyasetinde terör örgütünün kente çok büyük zararlar verdiini vurgulayan Kurum, öyle devam etti:

Buradaki belediyeler vatandaa harcamas gereken bedelleri aldlar, götürdüler PKK terör örgütüne harcadlar, daa götürdüler. Türkiye Cumhuriyeti devleti buna müsaade edemezdi ve etmedi de. Olaya el konuldu. 9 ehidimiz oldu ama onlara da gereken cevab en net ekilde verdi. Bu, iin terör boyutu. Sonrasnda da ne yaplmas gerekiyordu? Bakanlmza bal birimler ve kayyumlarmz sahada net bir ekilde yaplmas gerekenleri yaparak vatandalarn hizmetine sunmak için çalmalarn balatt. 3 bin 60 konut inasna baland. Bunun içinde okulu, camisi, taziye evi, altyap ve sosyal donat anlamnda her ey var.

Kurum, heyetleriyle buralar ziyaret ettiklerini belirterek, Buralarn ilk etaplarn önümüzdeki yln ilk aylarnda, dier etaplar da ksm ksm 2019ta tamamlamay hedefliyoruz. Sadece bunlar yapmadk. Birçok altyap, içme suyu, kanalizasyon, atk su ileri yapld. lçede altyap adna bir ey yoktu, bunlarn inaatlar balad ve süreç içinde tamamlanacak. diye konutu.

Terör maduru vatandalar için yaptrlan konutlarn yüzde 50sinin tamamlandn ifade eden Kurum, 231 kilometre kanalizasyon, içme suyu, 9,5 kilometre yamur suyu, 23 kilometre yol yapm iine baladklarn aktard.

- Devletimiz çok büyük bir devlettir

Kurum, altyapya 212 milyon, konutlara u ana kadar 620 milyon lira harcadklarn, 60 farkl i için devletin 421 milyon lira kaynak tahsis ettiini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Bin 292 hektarlk alan riskli alan olarak ilan ettik, Bakanlk olarak. Burann 250 hektarlk alannda da imar plan çalmalar devam ediyor. Bunlar süreç içinde hzl ekilde bitiriyor olacaz. Terör siyasetinde yaklak 20 bin 207 bamsz bölüm zarar gördü. Bunlardan 5 bin 132si ar hasarl durumunda. Bunlara ilikin maddi yardmlar da devletimizce yapld. Herkesin bilmesini isterim ki devletimiz çok büyük bir devlettir. u anda d güçlerin bize kar açt ekonomik sava içinde, yine biz devlet olarak tasarrufa gideceiz ama bu iin yarm kalmas söz konusu olamaz. Bunlar net bir ekilde bitireceiz, vatandan hizmetine açma konusunda gerekli kararlar alarak çalmalarmz devam edecek.

Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile sahada hzl, verimli, etkin, pratik karar alabilen yap içinde çalmak istediklerini kaydeden Kurum, Bakanla bal kurumlarn sahada çalmalarn yürüttüünü sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git