Vay cani vay!

Konya'da 7 kişinin katil zanlısı, cinayetten önce aileye kendisini "belediye çalışanı" olarak tanıtmış.

Haberler 06.08.2021 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konyada, husumetli olduu Dedeoullar ailesinden 7 kiiyi tabancayla öldürüp, evi atee vererek kaçan, Bozkr ilçesinde sakland mezarlkta yakalanan Mehmet Altun (33), olay günü uzlamak için ailenin evine gittiini öne sürdü.

Olay, geçen hafta cuma günü saat 19.00 sralarnda, Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özahin Sokakta meydana geldi. Yaar Dedeoullarnn (65) evine gelen, 2010 ylndan beri kedi meselesinden husumetli olduu yan komusu Lütfi Kelein yakndaki baka mahallede oturan kaynbiraderi Mehmet Altun, bahçede aile fertleriyle bir süre konutuktan sonra poetten çkard tabancayla ate etti. Saldrda Yaar Dedeoullar ile ei pek (62), çocuklar Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Bar Dedeoullar (35) yaamn yitirdi. hbar üzerine adrese çok sayda polis ve salk ekibi sevk edildi. Polis, yapt incelemede, Mehmet Altunun yerde yatan yarallara tekrar ate açtn ve saldrnn ardndan aracndan ald bidonla evin birkaç noktasn atee vermek istediini saptad. Olay an da güvenlik kamerasna yansd.

KRALADII ARAçLA KÖYÜNE KAçTI

Kaçan Mehmet Altun, kiralk aracn kent merkezine 140 kilometre uzaklktaki Toros Dalarnn eteindeki Bozkr ilçesinde, eskiden köy statüsünde olan Tepelice Mahallesi yaknna terk etti. Aracn yerini uydu takip sisteminden tespit eden ekipler, bölgede geni çapl arama çalmas balatt. Cinayet Büro Amirlii ekipleri, Altunun Tepelice Mahallesinde, babas ve dedesine ait evler bata olmak üzere tüm akrabalarnn evlerini ve ahrlarn tek tek kontrol etti. Emniyet Genel Müdürlüü stihbarat Daire Bakanl, Özel Harekat Polisi ve Jandarma Suç Aratrma Timleri (JASAT) de yaknda bulunan Tepearas Mahallesindeki, sahibi il ve yurt dnda olan bo evler olmak üzere tüm evlere baskn yapp tek tek arad. nsansz hava aracnn da kullanld aramalarda, üphelinin Tepelice ve Tepearas mahallelerinden kaçm olabilecei ihtimali üzerine güzergahtaki Üçpnar Mahallesindeki dalk ve ormanlk bölgedeki maaralar, menfezler ve bo allar da kontrol edildi.

MEZARLIKTA YAKALANDI

Özel Harekat timleri, Üçpnar Mahallesi yaknlarnda dün arazi taramas yaparken saat 18.00 sralarnda Altunu, sakland mezarlkta fark etti. Polisi görünce kaçmaya çalan Altun, havaya uyar atei açlarak yakaland. Üzerinde yaplan aramada, saldrda kulland tahmin edilen tabanca ve 18 mermi ele geçirilen Altunun, bugüne kadar krsal alandaki bahçelerde elma ve çeitli meyveleri yiyerek beslendii, aaç kenarlarnda yatp uyuduu belirtildi. Üzerinde, olay srasnda giydii elbiselerle yakalanan Altunun, günlerdir saklanmasna ramen kyafetlerinin çok fazla kirli olmamas dikkat çekti. Bitkin olmad gözlenen Altun, sorgulanmak üzere Konyaya getirildi.

UZLAMAK çN GTM

Gözaltna alnan Mehmet Altunun ilk ifadesinde, Dedeoullarnn evine, mays aynda çkan kavga nedeniyle tutuklanp serbest braklan ablas Aye Kele, halen tutuklu olan enitesi Lütfi Kele ve dierleri hakkndaki ikayetlerinden vazgeçip, uzlama salamak için gittiini öne sürdüü belirtildi. Kendisini belediye yetkilisi olarak tantp aile fertlerini bahçeye davet ettiini, konuma srasnda yüzündeki cerrahi maskeyi indirmesi üzerine ailenin kendisini tanyp tepki gösterdiini belirten Altun, Uzlama salamak için eve gittim. Önce kendimi belediye yetkilisi olarak tanttm. Maskeyi indirince beni tandlar. Beni tandktan sonra üzerime yürüdüler. Ben de tabancam çkartp, ablam ve enitem hakkndaki ikayetlerinden vazgeçmelerini söyledim. ikayetten vazgeçmeleri için kendi hazrladm evrak imzalamalarn istedim. Uzlamak için gitmitik. Tepki gösterip üzerime yürümeleri nedeniyle ate edip hepsini öldürdüm. Arkamda iz brakmamak için yerde yattklar srada tekrar ate edip, güvenlik kamera kaytlarnn silinmesi için de evi atee vermek istedim dedii bildirildi.

SALDIRININ ARDINDAN 10 K TUTUKLANDI

7 kiinin öldürülmesinin ardndan Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda hamile ei Zehra Altun, annesi smihan Altun, babas brahim Altun ve ablas Aye Kelein de aralarnda bulunduu 10 kii kasten öldürme suçundan tutukland. 4 kii de adli kontrol kararyla serbest brakld. 11 yllk ei 3 çocuk annesi hamile Zehra Altunun ise yaklak 10 gün sonra doum yapmas bekleniyor.

HUSUMET 2010 YILINDA BALADI

Savclk, husumetin 2010 ylnda Yaar Dedeoullarna ait kedinin yan komusu Lütfi Kelein ailesi tarafndan alnmasyla baladn saptad. 29 Temmuz 2010 günü Lütfi Kelein ei Aye Kele ve kaynvalidesi smihan Altun, evin yannda tarlada biber toplarken iddiaya göre traktörle geçen Yaar Dedeoullar, el iaretiyle smihan Altunu gösterip hakarette bulundu. ki aile birbirlerinden hakaret suçundan ikayetçi oldu.

ki aile bireyleri arasnda 12 Maysta da kavga çkt. Bu kavgada gözaltna alnan 16 kiiden aralarnda Aye Kele ve ei Lütfi Kelein de bulunduu 6 kii tutukland. Aye Kele, bir süre sonra tahliye olurken, Lütfi Kele ve 1 kiinin tutukluluk hali devam ediyor. 22 Maysta iki aile arasnda yeniden çkan kavgayla ilgili de 20 ikayetçi ve üpheli hakkndaki soruturma devam ediyor.

Ana Sayfaya Git