Vay Deniz Naki sen neymişsin!

Futbolcu Deniz Naki'nin çıkar amaçlı suç örgütü kurmak iddiasıyla 6 aydır gözaltında olduğu ortaya çıktı

Haberler 25.12.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir dönem Misli.com 2. Lig ekibi Amed Sportif Faaliyetlerde forma giyen ve sahadaki hareketleri ile yapt açklamalarla sürekli siyasi yönden gündeme gelen Deniz Nakinin Almanyada antaj, haraç ve uyuturucu kaçakçl gibi suçlamalardan 6 aydan buyana gözaltnda olduu belirlendi.

SUç ÖRGÜTÜ KURMAKTAN

Welt gazetesine yer alan haberde, daha önce Almanya Birinci Futbol Liginde de (Bundesliga) forma giyen Deniz Nakinin çkar amaçl suç örgütü kurarak yönettii ve bu nedenle gözaltnda tutulduunu yazd. Aachen Savcl Sözcüsü Jan Balthasar, isim vermeden iki kiinin suç örgütü kurmaktan gözaltna alndn dorulayarak, söz konusu kiilerin PKKya sempatilerinin bulunduu yönünde bulgular olduunu vurgulad.

6 AYDIR GÖZALTINDA

Kuzey Ren Vestfalya eyalet polisinin ise Nakinin kurduu PKKya finansman saladndan üphelendii belirtildi. Ancak Balthasar, u anda özellikle PKK için mali kaynak salandn teyit edemiyoruz. ifadesini kulland. Soruturma sonunda PKK balantsnn bulunmas halinde olaya Federal Basavcln bakaca örenildi. Almanya doumlu Deniz Naki, Amed Sportif Faaliyetler Kulübünden önce Almanyann FC St Pauli ve SC Paderborn takmlarnda oynamt.

Deniz Naki, Türkiyede 3 yl önce terör örgütü propagandas suçundan 1 yl 6 ay 22 gün hapis cezasna çarptrlmt. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu da 2018de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafndan Deniz Nakiye verilen ömür boyu men cezasn onamt.

Ana Sayfaya Git