..Ve Budak İl Başkanı

AK Parti İl Başkanlığı görevine Süleyman Serdar Budak atandı. Budak bir süre önce, Yenişehir İlçe Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Haberler 19.01.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti l Bakanl atamas nihayet sona erdi. Tartmal ve skandal gelimelerin yaand AK Parti Diyarbakr l Bakanl atamasyla ilgili son karar dün Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan verdi.

5 SMDEN BR SEçLD

Külliyeye çarlan Muhammed Dara Akar, Süleyman Serdar Budak, Alattin Parlak, Abdullah Atik ve erif Aydnla Cumhurbakan Erdoan, ilk olarak mülakatta bulundu.

SERDAR BUDAK ATANDI

Uzun süren görüme ve mülakat sonrasnda Erdoan l Bakanl görevine, bir önceki dönem Yeniehir lçe Bakanl görevini yürüten Süleyman Serdak Budakn atamasn uygun gördü.

ahin ELALTUNKARA/Ylmaz YAAR

DYARBAKIR-Uzun süredir büyük bir beklentinin olutuu AK Parti Diyarbakr l Bakanl atamas nihayet son buldu. Dün, Cumhurbakanl külliyesine çarlan 5 isim arasnda yer alan Yeniehir eski lçe Bakan Süleyman Serdar Budak atand.

AK PART ADAY SÜREC

AK Parti l Bakan Muhammed Dara Akarn görevi brakacana ilikin yapt açklama sonras, l Bakanlna kim atanacak süreci balad. 52 kiinin adaylk bavurusu üzerine yaplan temayyul yoklamas ve ardnda Bölge Koordinatörünün de katlmyla, adaylar arasnda mülakat yapld. Özellikle sabkal bir bayann adaylar içerisinde yer almasyla balayan tartma AK Parti Genel Merkezinde büyük bir rahatszlk yaratt.

DARA LE DEVAM MI?

Bir süre beklentiye alnan ve l Bakan Dara ile devam yönünde karar alnd görüünün hakimiyet kazandrken, geçtiimiz hafta itibariyle AK Parti Genel Merkezindeki aday trafii yeniden hareketlendi.

VE BE SM KÜLLYED

Ak Parti Milletvekilleri Galip Ensariolu, Ebubekir Bal ve Diyarbakr siyaseti üzerinde halen faal olan stanbul Milletvekili ve AK Parti Dilikiler Sorumlusu Genel Bakan Yardmcs olan Mehdi Eker üçgenindeki, kim aday olacak çekimesi, dün Cumhurbakan Recehp Tayyip Erdoana sunulan be isimle, doruk noktaya ulat.

BUDAKTA KARAR KILINDI

Külliyeye çarlan, Ak Parti l Bakan Muhammed Dara Akar ile Süleyman Serdar Budak, Alattin Parlak, Abdullah Atik ve erif Aydn, Cumhurbakan Erdoan ile görütü. Ayr ayr yaplan görüme sonrasnda, Ak Parti Diyarbakr l Bakanl görevine, Serdar Budakn atand açkland. Budak bir dönem önce, AK Parti Merkez Yeniehir lçe Belediye Bakanl görevini yürütüyordu.

S. SERDAR BUDAK KMDR?

1970 ylnda Diyarbakrn Yeniehir lçesinde doan Süleyman Serdar Budak, lkokul Eitimini air Srr Hanm lkokulunda, Ortaokulu Ali Emiri Ortaokulunda, Liseyi Ziya Gökalp Lisesinde Tamamlayarak Frat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden 1992 Ylnda mezun olarak eitim hayatn tamamlad.

Askerliini 6. Kolorduda Gda kontrol subay olarak yaptktan sonra 1995 ve 1999 yllar arasnda Yeniehir Belediyesinde Salk leri Müdürlüü görevini yapt. 1999 ylnda kendi özel iyerini açarak mesleine devam etti.

14 Austos 2001 ylnda kurulan Ak Partinin kuruluunda görev alarak, 2002 ylnda yaplan Ak Parti Diyarbakr l kongresi ile l yönetim kurulu üyeliine seçildi. 2008 ylnda merkez ilçelerin kurulmas ile Ak parti Yeniehir lçe Bakanlna Atand. 2009 ve 2012 yllarnda yaplan kongreler ile tekrar ilçe Bakanl görevine devam etti. Budak evli ve dört çocuk babasdr.

Ana Sayfaya Git