Ve fuar açılıyor

TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle çeşitli kurumların desteğiyle düzenlenecek olan "Diyarbakır 6. Kitap Fuarı" 4 yıl aradan sonra kapılarını kitapseverlere açacak

Haberler 25.09.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr 4 yl aradan sonra kitap fuar ile buluuyor.

TÜYAP Tüm Fuarclk Yapm A tarafndan Türkiye Yaynclar Birlii i birliiyle Diyarbakr Valilii, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO), Diyarbakr Ticaret Borsas, Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii, Karacada Kalknma Ajans ve l Milli Eitim Müdürlüünün desteiyle düzenlenen, Diyarbakr 6. Kitap Fuar, 25-30 Eylül tarihleri arasnda kaplarn kitapseverlere açacak.

TÜYAP Diyarbakr Fuar ve Kongre Merkezinde açlacak fuarda 120 yaynevi yer alacak, 60 kültür etkinliinde 250 yazar okurlaryla bir araya gelecek.

Fuarn tantm amacyla bir otelde düzenlenen toplantda konuan TÜYAP Kurumsal letiim Müdürü Cemran Anl Öder, 4 yl aradan sonra kentte bulunmann heyecann yaadklarn belirtti.

4 YIL ARADAN SONRA

Bu yl fuarn, 4 yl öncesine göre katlmc says açsndan yüzde 10, metrekare olarak da yüzde 20 artla açlacana iaret eden Öder, Son fuara 120 yaynevi katlyordu, bu yl 142 yaynevi ve sivil toplum kuruluu katlacak. çounluu stanbul, Ankara ve zmir olmak üzere, bölgeden de Mardin, Diyarbakr gibi birçok yaynevi ve sivil toplum kuruluu katlacak. Türkiyenin önemli, önde gelen ve çok sevilen yazarlar fuar süresince Diyarbakrl okurlarla buluma frsat bulacaklar. dedi.

Türkiye Yaynclar Birlii kinci Bakan Fahri Aral da fuarlarn kültürel çeitlie ne kadar önem verildiini, yaynlama, düünce ve ifade özgürlüünü yaatan bir araç haline geldiini her geçen gün gördüklerini ifade etti.

Ali Emirinin bir Kürt olarak Türklerin en önemli kitab olan Divan- Lügatit Türkü cebinde paras olmad halde bir sahafta bulup borçlanarak satn aldn belirten Aral, O kitap hala Ali Emiri Kütüphanesinde bulunmaktadr. Bu aslnda halklarn kardeliini de yanstan bir olay. Evet bir Kürt ama Türklerin en önemli kitabn bir sahafta buluyor. Bu topraklar böyle insanlar yetitiriyor. Daha da yetitirecek. Buna inanyorum. eklinde konutu.

Fuar her gün 10.00-19.30, kapan günü 30 Eylülde de 10.00-19.00 saatleri arasnda ziyaret edilebilecek.

Ana Sayfaya Git