Ve kodese

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı çıkardı. Kararın ardından Orgeneral Çetin Doğan (81), Muğla'nın Bodrum ilçesindeki villasından adliyeye gitti.

Haberler 20.08.2021 - 04:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay 3üncü Ceza Dairesi, Ankara 5inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen ve 13 Nisan 2018de sonuçlanan 28 ubat davasna ilikin kararla ilgili temyiz incelemesini tamamlayarak 9 Temmuzda kararn açklad. Sanklar Ahmet çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, çetin Doan, çetin Saner, çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakk Klnç, dris Koralp, lhan Klç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yldrm Türker, olay tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayl Türk Ceza Kanununun 147nci maddesindeki Türkiye Cumhuriyeti icra heyeti vekilleri heyetini cebren skat veya vazife görmekten cebren menetmek suçundan sorumlu tutuldu. Bu kapsamda 14 sank hakkndaki müebbet hapis cezas onand.

KARAR NFAZA GÖNDERLD

Ankara 5inci Ar Ceza Mahkemesi de Yargtay ilamn inceleyerek çetin Doan ve çevik Birin de aralarnda bulunduu 14 sank hakkndaki hükmün kesinlemesi kararn infaz savclna dün gönderdi. Ankara Cumhuriyet Basavcl da sanklar hakknda yakalama karar çkard.

RÜTBELER ALINACAK

Ankara 5inci Ar Ceza Mahkemesince 28 ubat davasnda cezas kesinleen hükümlüler ile ilgili Genelkurmay Bakanl ve Milli Savunma Bakanlna yaz gönderildi. Ahmet çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, çetin Doan, çetin Saner, çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakk Klnç, dris Koralp, lhan Klç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yldrm Türker hakknda mahkemece verilen 13 Nisan 2018 tarihli karar ve bu karara ilikin kesinleme erhleri Genelkurmay Bakanl ve Milli Savunma Bakanlna iletildi. Yazda, Kesinleen karara göre 1632 sayl Askeri Ceza Kanununun 30 ve 31inci maddelerine göre gereinin yaplarak infazndan mahkememize bilgi verilmesi hususunda gerei rica olunur denildi. Söz konusu maddeler kapsamnda hükümlülerin rütbelerinin alnarak, TSK ile iliiklerinin kesilecei belirtildi.

DOAN VE çEVK BR

Cezas kesinleen emekli generaller çetin Doan ile çevik Bir gözaltna alnd. Cumhuriyet Mahallesindeki evinden korumalar eliinde çkan Doan, Bitez Mahallesindeki Bodrum Adliyesine gitti. Doann korumalar eliinde adliyenin ön kapsndan girdii görüldü.

Adliyedeki ilemlerinin ardndan polis ekiplerince teslim alnan Doan, Bodrum Devlet Hastanesinde salk kontrolünden geçirildi. Doan, Mula Kapal Ceza nfaz Kurumuna teslim edilmek üzere polis nezaretinde hastaneden ayrld.

ADLYE çIKII KONUTU: SÖZÜN BTT YERDEYZ

Savcya ifade verdii belirtilen Doan, yapt açklamada, Sözün bittii yerdeyiz. Her ey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Sanrm ki bu yüz karas bir ey dedi. Doann Bodrum Devlet Hastanesinde salk kontrolünden geçirildikten Mula Kapal Cezaevine götürülecei örenildi.

Bu arada Doann avukat Hüseyin Ersöz, Twitter hesabndan bir paylam yapt. Ersöz paylamnda öyle dedi: 84 yandaki çetin Doan, Bodrum Adliyesindeki ilemlerinin ardndan, Mula Kapal Ceza nfaz Kurumuna teslim edilmek üzere polis nezaretinde yola çkt. Bodrum Devlet Hastanesinde yaplacak doktor kontrolü sonrasnda infaz balam olacak dedi.

ANKARADA DÖRT EMEKL GENERAL

Öte yandan, Ankarada bulunan Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yldrm Türker, Ankara Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince, salk kontrolünün ardndan infaz savclna sevk edildi. Emekli generaller Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yldrm Türker, infaz savclndaki ilemleri sonras ceza infaz kurumuna teslim edilmek üzere polis nezaretinde Ankara Adliyesinden ayrld.

Ana Sayfaya Git