Ve kongre kararı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, parti genel merkezinde yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Haberler 30.06.2018 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarnn ülkeye ve millete hayrlar getirmesini temenni eden Ünal, cumhurbakanl seçiminde yurt d oylar dahil yüzde 52,59 oy oranyla Recep Tayyip Erdoann, milletin yüksek teveccühüyle Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin ilk cumhurbakan seçildiini dile getirdi.

AK Partinin yurt d oylar dahil yüzde 42,56 oy oranyla seçimden birinci çktn hatrlatan Ünal, milletvekili seçilenleri tebrik etti, Meclis çalmalarnda baar diledi. Ünal, toplantda, Seçim Koordinasyon Merkezi Bakanlnn seçim deerlendirmeleri kapsamnda MKYKde istiarelerde bulunulduunu bildirdi.

Tekilat Bakanlnn toplantda sunum yaptn, AK Parti 6. Olaan Büyük Kongresi hazrlklarna ilikin bilgi verdiini aktaran Ünal, 18 Austos Cumartesi günü kongremizin gerçekletirilmesi karar alnd. dedi.

15 TEMMUZ DEMOKRAS VE MLL BRLK GÜNÜ HAZIRLIKLARI

Ünal, AK Partinin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ehitleri anma faaliyetleri hazrlk çalmalarnn da toplantda deerlendirildiini söyledi. AK Partinin geride kalan ylda da 15 Temmuz ruhunun yaatlmas, bu bilincin miras olarak sonraki nesillere braklmas için önemli çalmalar yaptn hatrlatan Ünal, öyle konutu:

Yine ayn ekilde önümüzdeki günlerde partimizde oluturacamz bir komisyonla yine kendi etkinliklerimizi yapacaz. Dier taraftan da Cumhurbakanlmz, yine dier devlet kurumlar da Cumhurbakanlmzn himayesinde kendi çalmalarn gerçekletirecekler. Yine 14 Austos, AK Partinin kurulu yl dönümü, biz 14 Austos kurulu yl dönümüyle 18 Austos kongremizi birletirerek ikisini birlikte kutlamay düünüyoruz.

MECLS TAKVM

MKYK toplantsnda, TBMM çalma takviminin sunumu yapldn aktaran Ünal, unlar kaydetti:

Sunumun deerlendirilmesi çerçevesinde YSK, kesin sonucu açkladktan ve Resmi Gazetede yaynlandktan sonra 3. gün TBMMde milletvekillerinin yemin töreni gerçekleecek. Hemen akabinde de 5. gün Meclis Bakanlna dönük adaylklara dair çalmalar tamamlanacak. 6. gün de Meclis Bakanl ile ilgili ilk tur oylamalar gerçekletirilecek. Bu takvimin ileyiini belirleyici olan asl unsur YSKnin kesin sonuçlar açklamas, TBMMnin yaayaca sürecin belirlenmesi, bunun Resmi Gazetede yaynlanmasyla da yakndan ilgilidir.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Sayn Cumhurbakanmzn yemini, Yüksek Seçim Kurulunun kesin tarihi açklamas ve bunun Resmi Gazetede yaymlanmasndan sonraki süreçte planlanacak. dedi.

çileri Bakan Süleyman Soylunun CHP il bakanlarnn protokolde yer almamasna ilikin açklamalarna muhalefetin tepkilerinin sorulmas üzerine Ünal, seçim öncesinde siyasetin getirdii rekabetin sonucu olarak siyasi gerilimler yaanabileceini söyledi. Seçim günü ve gecesi de bu gerilimlerin devam ettiini hatrlatan Ünal, Bizim srarla altn çizdiimiz demokratik siyaset vurgusu, siyaset kurumunun asli sorun çözücü olduu vurgusu. Bütün bunlar Türkiyenin salkl bir ekilde seçimi gerçekletirmesi ve Türkiyenin bir seçim deneyimi tecrübesi var. Kurumlar, kurullar var. dedi.

HDPDEN YA DA CHPDEN TEK BR TEPK GELD M?

Seçimden sonra yaanan bir olaya dikkati çeken Ünal, öyle devam etti:

Arda bir bakkal, AK Partiye oy verdii için bölücü terör örgütü tarafndan elektrik direine aslarak, vahice infaz edildi. Biz, Sakaryada bir köpee ikence edildii için Türkiyeyi ayaa kaldrdk. Hepimiz, vicdanmza dokundu, içimizi kanatt. Bu vahete dönük tüm Türkiye ayaa kalkt ve tepki verdi. Ama PKK terör örgütünün bölgede HDP oy kaybettii için bölgeye gözda vermek adna Arda iledii bu vahi cinayete, siyasi tercihinden dolay bir insann vahice katledilmesine dönük HDPden ya da CHPden tek bir tepki geldi mi? Bu vahi katliamn kim tarafndan ilendii biliniyor. O kardeimizin yanna braklan notta da bu açk bir ekilde yazlyor. Yllardan beri bölgede demokratik siyasetin ilerliine frsat tanmayan, imkan vermeyen, bask ve infazlarla bölgede terör estiren ve bunun siyasi uzants olan HDPnin neler yaptn, terör sevicilii hangi noktaya getirdiini biliyoruz. Ama bunun yanna CHPnin eklemlenmesini kabul edemiyoruz. Bu son olay karsnda CHPnin tavrn ve tutumunu, CHPye oy veren vatandalarmz da kabul etmiyorlar.

çileri Bakan Soylunun açklamasna ilikin ise Ünal, Sayn Bakan bu konuda gerekli açklamalar yapar. dedi.

OHALin devam edip etmeyeceine ilikin bir soru üzerine Ünal, OHAL ile ilgili pozisyonumuzu sayn Cumhurbakanmz ve Genel Bakanmz açklad. Dolaysyla o konudaki pozisyonumuzla ilgili herhangi bir durum söz konusu deil. dedi.

Ünal, Sayn Cumhurbakanmzn yemini, Yüksek Seçim Kurulunun kesin tarihi açklamas ve bunun Resmi Gazetede yaymlanmasndan sonraki süreçte planlanacak. ifadesini kulland. Ünal, toplantda Erdoann yemini ne zaman yapaca ve kabineyi ne zaman açklayaca konusunda bir deerlendirme yaplmadn bildirdi.

KHK yetkisiyle yasalardaki ibarelere dönük bir çalma yapldn kaydeden Ünal, Önümüzdeki hafta muhtemelen yani yemin töreninden önce kanun hükmünde kararname yaynlanacak ve ondan sonraki süreçte de Cumhurbakanl kendi kararnamesini, yani sistemin devreye girmesiyle birlikte 1 nolu Cumhurbakanl Kararnamesi yaynlanacak. diye konutu.

çLER BAKANLII TERÖRLE MÜCADELEY BAARILI EKLDE SÜRDÜRÜYOR

çileri Bakan Soylunun CHP ile ilgili çkna ilikin Sayn Bakan gerekli açklamay yapar. dediniz. Bunu, AK Partinin kurumsal çk olarak alglamamak m lazm yani bireysel bir çk myd? sorusu üzerine Ünal, Türkiyenin terörle mücadele ettiini, çileri Bakanlnn da bu mücadeleyi son derece baarl ekilde sürdürdüünü belirtti.

Ünal, iki gün önce Kahramanmara ziyareti srasnda, bölücü terör örgütü mensuplarnn saldrs sonucunda, Engizek Dalarnda 1 uzman çavu ve 1 güvenlik korucusunun ehit olduunu, 1 askerin de ar yaralandn hatrlatt.

çileri Bakanlnn, güvenlik güçlerinin, Türk Silahl Kuvvetlerinin terörle mücadele sürecini yürütürken, sürece dönük baz tevillerde bulunmann doru olmayacan vurgulayan Ünal, Bir taraftan da Sayn çileri Bakan bu tepkisini verirken, neden böyle bir tepki verdi? Talimatn nitelii konusunda doal olarak bu açklamay da Sayn Bakana brakmak gerekir. Bunu birilerinin srarla siyasetin malzemesi haline getirmesine de müsaade etmemek gerekir. ifadelerini kulland.

MECLS GRUBU GEREKL STARELER YAPACAK

MHPnin, TBMM Bakanl seçiminde aday göstermeyecei, AK Partinin çkaraca aday destekleyeceine ilikin soru üzerine Ünal, unlar kaydetti: Meclis Bakann belirleme, gruplarnn istiarelerinin sonucudur. Bu konuda Meclis Grubu gerekli istiarelerini yapacak ve bu istiarelerin deerlendirmelerinin sonucunda da Meclis Grubu kendi adayn kamuoyuyla paylaacaktr. Biz de ayn zamanda AK Partinin Meclis Grubunun yapaca deerlendirmelere, istiarelere biz de katlacaz. Bu deerlendirmeler sonucunda AK Parti, Meclis Bakan adayn açklayacak ama henüz daha o deerlendirmeler yaplmad. çünkü bildiiniz gibi Meclis Grubu oluacak sonra bu deerlendirmeleri grup kendi içerisinde yapacaktr.

Ana Sayfaya Git