..Ve Sıçrama Dönemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde bin 414 delegenin oyuyla yeniden kurucusu olduğu partinin genel başkanı seçildi.

Haberler 22.05.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Ankara Spor Salonunda yaplan AK Parti 3. Olaanüstü Büyük Kongresine ei Emine Erdoan, Babakan Binali Yldrm ve ei Semiha Yldrm ile geldi.

Kongrede Erdoann kz Sümeyye Erdoan Bayraktar ve damad Selçuk Bayraktar ile kz Esra Albayrakn yan sra Yldrmn da çocuklar ve torunlar hazr bulundu.

Salona gelmeden önce darda kendisini bekleyen kalabala parti otobüsünün üstünden seslenen Cumhurbakan Erdoan ve Babakan Yldrm, selamlama konumalarnda birlik mesaj verdi.

Erdoan, salona girdiinde cokulu kalabalk kendisini uzun süre alklad, protokolde kendisi ve ei Emine Erdoan için ayrlan yere geçene kadar Babakan Yldrm ve ei Semiha Yldrm ile partilileri selamlad.

- Konumalarda 998 gün vurgusu

Kongrede Cumhurbakan Erdoan ve Babakan Yldrmn yapt konumalarda, 998 gün vurgusu dikkati çekti.

Konumasna Bugün günlerden vuslat diyerek balayan Yldrm, Cumhurbakan Erdoann manevi desteini 998 gün boyunca hissettiklerini ifade etti.

Yldrm, 364 günlük AK Parti Genel Bakanlk görevine yaklak bir saatlik konumasyla veda ederken, sözlerini Gururla tadm AK Parti Genel Bakanl görevini Sayn Cumhurbakanmz, Kurucu Genel Bakanmz Recep Tayyip Erdoana devretmenin gururunu, onurunu yayorum. diyerek tamamlad.

Erdoan ise 998 gün sonra parti genel bakanlna dönüü için imdi de tam 998 gün sonra yine ayn salonda, Evet, nerede kalmtk diyerek yeniden bir aradayz. deerlendirmesini yapt.

Daha sonra Cumhurbakan Erdoan, bin 370 delegenin oyuyla 998 gün aradan sonra ikinci kez partinin genel bakanlna aday gösterildi.

Babakan Yldrmn konumas srasnda partililerin tezahüratlar üzerine duygulanan Cumhurbakan Erdoan, Rabia iareti yaparak karlk verdi.

- Liderlik yürek, inanç ister videosu

Cumhurbakan Erdoann konumasndaki ster 3 Kasm 2002de olduu gibi Meclise sokmasnlar, ister 2008de olduu gibi partimizi kapatmaya çalsnlar, ister 2013te olduu gibi sokaklarn altn üstüne getirsinler, ister 15 Temmuzda olduu gibi darbe yapp canmza kast etsinler, ne yaparlarsa yapsnlar biz bu yoldan dönmeyeceiz. ifadeleri salondakiler tarafndan uzunca bir süre ayakta alkland.

Kongreye katlan yabanc misyon efleri ve sivil toplum kurulularna teekkür edilirken, 15 Temmuz ehitlerinden Ömer Halisdemirin babas Hasan Hüseyin Halisdemirin ismi anons edilince salondaki katlmclar, alklar eliinde ehitler ölmez vatan bölünmez sloganlar att.

Cumhurbakan Erdoan ve Babakan Yldrmn siyasi hayatn konu alan özel birer video klip izletilirken, Erdoann liderlik özelliini anlatan bir video da konuklarla paylald.

Liderlik yürek ister, inanç ister, yllarca sürecek kutlu yürüyü cesur bir admla balar. mesaj verilen videoda, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriiminin yaand 15 Temmuz gecesi, Cumhurbakan Erdoann vatandalar meydanlara davet ettii görüntüler de yer ald.

Videoda, O, milletin adam, Türkiyenin lideri Recep Tayyip Erdoan. imdi hep birlikte onun liderliinde yeni hedeflere yürüme zaman. vurgusu yapld.

- Büyük ekranda Adam gibi adam vurgusu

Erdoann, Hac Ksr isimli airin 15 Temmuzu anlatan iirinden Dudanda tekbir, elinde bayrak / Namusun iar yiitler gördüm / Barna gül gibi bast u toprak / Ölümü öldüren ehitler gördüm / Delerken barn kurun utand / Her ey unutuldu, mevzu vatand / Knal Hasanlar kurban adand / Nene Hatun, Koca Seyitler gördüm. dizelerini okuduu srada salonda duygu dolu anlar yaand.

Erdoann konumas esnasnda arkasnda bulunan büyük ekranda, AK Parti Genel Bakanl döneminde yapt çalmalar anlatan görsellere yer verildi.

Cumhurbakan Erdoan, cümlelerini tamamlarken ayn ekranda Adam gibi adam yazs dikkati çekti.

Kongreye eski TBMM Bakan Bülent Arnç ve eski Babakan Ahmet Davutolu da katld. 11. Cumhurbakan Abdullah Gül ise kongreye telgraf gönderdi.

- Teekkür konumas

Erdoan, AK Parti Genel Bakanlna seçildikten sonra bir teekkür konumas yapt.

Kongrenin yeni bir balangç olduunu vurgulayan Erdoan, her alanda sçrama dönemi yaanacan kaydetti. Erdoan bu yl sonuna kadar tüm tekilatta yeniden yaplanmann admlarnn atlacan açklad.

Konumas sonras partililer Erdoanla fotoraf çektirmek için adeta birbiriyle yart.

- Güvenlik önlemleri

AK Parti 3.Olaanüstü Kongresi için bakentte sk güvenlik tedbirleri de uyguland. Cumartesi günü 20.00den itibaren Ankara Spor Salonuna çkan yollar 12 noktada kapatld, kongre salonu ve çevresindeki alanda bomba aramas yapld.

Spor salonu çevresinde 7 bin 100 polisin görev ald kongre boyunca güvenlik önlemlerine polis helikopterleri de havadan destek verdi.

Kongreye katlanlar üç aamal aramadan geçirildi.

Ana Sayfaya Git