Vedat Aydın anıldı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, işkenceyle öldürülen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ı ölümünün 27’nci yılında andı.

Haberler 09.07.2018 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HD Diyarbakr ubesi ve kayp yaknlarnn her hafta Kayplar bulunsun, failler yarglansn istemi ile düzenledii eylemin 491incisini gerçekletirildi.

HD Diyarbakr ubesinde yaplan eylemde, 5 Temmuz 1991de Diyarbakrda evinde gözaltna alnd iddia edilen, 7 Temmuzda 1991de ise, Elazn Maden ilçesi yaknlarnda bir köprü altnda ikence edilerek katledildii tespit edilen HEP Diyarbakr l Bakan Vedat Aydn anld.

Eylemde, konuan HD Genel Bakan Yardmcs Raci Bilici, Vedat Aydnn HD Diyarbakr ubesi kurucularndan olduunu hatrlatarak, Aydnn katledilmesinin Kürt halkna kar topyekun bir savala çözülmek istenmesinin ilann habercisi olduunu söyledi.

KENCE O DÖNEMDE TÜM VAKALAR çN ORTAKTIR

Vedat Aydnn katledilmesinin 1990l yllarda ilenen cinayetlerin adeta bir prototipi olduunu dile getiren HD Genel Bakan Yardmcs Bilici, Kaçrma biçimi, ikence edilmesi ve ardndan cenazesine saldrlmas, o yllar için tüm vakalarda ortaktr. dedi.

HD Genel Bakan Yardmcs, Aydnn insan haklar, demokrasi ve özgürlük mücadelesini kamusal alanda tüm hukuk imknlarn kullanarak baarl biçimde yürüttüü için JTEMin hedefi olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git