Vefakar gençlik fedakar ecdadını unutmadı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen yürüyüş sona erdi.

Haberler 09.01.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlar Klç ve Arslann yan sra Türkiyenin birçok ilinden ve yurt dndan genç, yal çok sayda vatanda, sabahn erken saatlerinde, Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadn Unutmayacak temasyla düzenlenen Türkiye ehitleriyle Yürüyor etkinliine katlmak üzere, Sarkam ilçesinin Soanl ve Allahuekber Dalar arasndaki Kzlçubuk Zirvesinde bir araya geldi.

1. Dünya Savanda Enver Paa komutasndaki Osmanl ordusunun, Rus igali altndaki topraklar kurtarmak için balatt ve 90 bin askerin ehit olduu Sarkam Harekatnn 102. yl anma amacyla düzenlenen etkinlikte, souk havaya ve hafif kar yana ramen komando timlerinin de aralarnda bulunduu binlerce kii, ellerinde Türk bayraklar tayarak tekbir ve salavatlarla Yukar Sarkam ehitliine kadar yürüdü.

Mehteran takmnn seslendirdii marlar eliinde süren yürüyüe Bakanlar Klç ve Arslann yan sra, Kars Valisi Rahmi Turan, çevre illerin valileri, kaymakamlar ile Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe giriiminde ehit olanlarn yaknlar ve gaziler de katld.

Yaklak 4,5 kilometre süren yürüyüün ardndan ehitlikte düzenlenen anma programnda Kuran- Kerim tilaveti sonras ehitler için dualar edildi.

ehitlere sayg atnn yapld ve Atatürk Antna çelenklerin sunulduu programda, bir subay tarafndan Sarkam Harekatnn tarihi hakknda bilgiler aktarld.

- Gözünü krpmadan ehadet erbetini içmeye hazr güvenlik güçlerimiz var

Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Arslan, burada yapt konumada, ecdadn 100 yl önce gözünü krpmadan donma pahasna ehit olmaya gittiini hatrlatt.

ehadete yürüyenlerin Yemen, am, Badat ve Anadolu topraklarnn her bir tarafndan gelerek vatan savunduunu anmsatan Arslan, öyle devam etti:

Bugün de o ecdadn izinden gitmek üzere ülkenin her tarafndan gelerek onlar saygyla yad eden insanlarmz vard. Bugün Türkiyenin bir çok ilinde ühedann izinde giden insanlarmz vard. Biz istiyoruz ki gençlerimiz geçmiini, topraklarnn kymetini, beraber Türkiye olmann kymetini iyi bilsin. 100 yl önce 15 yandaki fidanlar bu topraklar bize vatan brakmak için nasl ehit oldularsa 15 Temmuzda da yana bakmakszn gençlerimiz de meydanlara çktlar ve vatan savundular. Kadnlarmz, Nene Hatun misali kahramanlklar gösterdiler.

Türkiyede ve snr ötesinde ülkenin istikbali için gözünü krpmadan ehadet erbetini içmeye hazr güvenlik güçlerinin bulunduuna iaret eden Arslan, komudaki yangnn söndürüp, o yangnn ülkemize bulamamas için mücadele veren askerlerin bulunduunu anlatt. Arslan, Biz inallah aldmz emaneti, ayn kararllk ve salamllkla gelecek nesillere aktaracaz. ifadesini kulland.

- Ecdadmza Fedakarlklarnz biliyoruz, her daim sahip çkacaz diyoruz

Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klç ise Bakanl öncülüünde Türkiyenin 81 ilinde Sarkam ehitleri için anma yürüyülerinin yapldn anmsatt.

Her yl ehitleri anmak için Kuran- Kerim okuduklarn ve dualar ettiklerini anmsatan Klç, bu yln önceki yllardaki etkinliklerden farkl bir yönünün olduuna dikkati çekti.

Klç, Bu yln farkl bir özellii var. Bu yl, 15 Temmuz 2016 gecesinde Türkiyede yaanan ihanetin, kalkmann bertaraf edilmesinin ardndan Sarkam ehitlerini anmada beraberiz. 102 yl önce nasl ki ecdadmz burada vatan uruna, millet uruna, bayrak uruna ehit oldularsa 15 Temmuz gecesi Cumhurbakanmzn çarsyla meydanlara çkan aziz milletimiz, yine devletine bayrana sahip çkt. ehitlerin emanetini yere düürmedi. Dolaysyla burada ecdadmza Fedakarlklarnz biliyoruz, her daim sahip çkacaz diyoruz. diye konutu.

Milletin 15 Temmuzda tüm dünyaya demokrasinin, hukukun üstünlüünün ne olduuna ilikin ders verdiini aktaran Klç, ecdadn 102 yl önceki kahramanlnn aynsn torunlarnn 15 Temmuzda gösterdiini belirtti.

Klç, unlar kaydetti:

Türk Silahl Kuvvetlerimiz u anda Frat Kalkan Harekat çerçevesinde Suriyede, Irakta görev yapmakta. Ama ay yldzl bayra, bu milleti temsil ettiklerini bilerek, geri adm atmadan görevlerini yapyorlar. 15 Temmuzdaki o hainleri silahl kuvvetlerimizden ayklamak, boynumuzun borcudur. Emniyet tekilatna giren hainleri ayklamak boynumuzun borcudur. Ayklamaya devam ediyoruz. Polisimiz eli tetikte, gözleri ve gösü her zaman dik, bu milleti, bu bayra koruyor. Görevimiz, bu millete kar durmaya çalanlara. Bu milletin bayrana göz dikenlerin gözünü, devlete uzanan ellerini krmak boynumuzun borcudur. FETÖ, PKK, DHKP/C, El Nusra, PYD, YPG ne varsa birlemi, kar gelmeye, ülkemizi terörize etmeye çalyorlar. Gelin bu milletin gücünü görün. Ama biz bir ölür, bin diriliriz. Bizim ehitlerimiz bu milletin barnda ölümsüzleiyor, cennete gidiyor. Ama sizi kimse hatrlamayacak, yad etmeyecek.

Bakanlar Arslan ve Klçn, çanakkaleden getirilen bir miktar topra, Sarkam ehitliine brakmasyla program son buldu.

Ana Sayfaya Git