Vefanur 4 can oldu!

Mardin'de geçirdiği kalp krizi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 14 aylık Vefanur Oktar'ın organları, 4 çocuğa umut oldu. Vefanur'un karaciğer ve böbrekleri Malatya ve Diyarbakır’daki hastanelerde 4 çocuğa nakledildi. Mesut Oktar, "Kızım elimizden kuş gibi uçup giderken geride yine kanatları devam edecek, 'Başka bedenlerde can olsun' dedik ve organlarını bağışladık" dedi.

Haberler 14.11.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde geçirdii kalp krizi sonucu beyin ölümü gerçekleen 14 aylk Vefanur Oktarn organlar, 4 çocua umut oldu.

Kzltepe ilçesinde oturan Mesut ve Gülen Oktar çiftinin 2 çocuundan biri olan 14 aylk kzlar Vefanur, geçirdii kalp krizi sonucu hastaneye kaldrld. Youn bakm ünitesinde tedaviye alnan minik Vefanurun 9 gün sonra beyin ölümü gerçekleti. Hastane yetkilileriyle görüen Oktar çifti, kzlarnn organlarn balama karar ald. Yaplan operasyonla Vefanurun karacieri ve böbrekleri alnd. Karacieri 2, böbrekleri de 2 çocuu nakledilmek üzere Malatya ve Diyarbakra gönderildi. Yaplan nakillerle Vefanurun organlar 4 kiiye can as oldu

BAKA BEDENLERDE CAN OLSUN DEDK

Organlaryla kznn bakalarna umut olmasn istediini söyleyen Mesut Oktar, insanla faydal olmas için organlar balama karar aldklarn ifade etti. 2008de Gaziantepin slahiye ilçesinde vatani görevini yapan kardei Oktay Oktar terör saldrsnda kaybeden Oktar, Kzmzn durumunu zorda olsa kabullenmek zorundayz. 8 Kasm günü kzmn beyin ölümü gerçekleince organlarn balama karar aldk. Kzm elimizden ku gibi uçup giderken geride yine kanatlar devam edecek, baka bedenlerde can olsun dedik ve organlarn baladk. Annelerinin umutla organ bekledii kiilere gidecek. Bizim çocuumuz melek oldu. nallah kendisi cennette mükafatlandrlrken birilerine de dünyay cennet edecek yavrum dedi.

4 HASTAYA UMUT OLDU

Kzn kaybetmenin üzüntüsünü yaayan acl baba Oktar, çok zor bir karar da olsa balanan organlarnn yapaca fayda kzmzn baka bedenlerde dünyada yaayaca can olarak insanlara hizmet etmeye, dünyay birilerine cennet etmeye vesile olmas bir nebze bile olsa acmz teselli etmeye yeter. Melek gibi kzm böbrek ve karacieri ile 4 cana umut oldu. Biliyorum ki onlarn duas kzmn cennetin en iyi köelerinde yer bulmasn salayacak diye konutu.

Mardinin organ ba ve nakli acsndan bölgede birinci srada yer aldn belirten l Salk Müdürü Saffet Yavuz, sadece 2019 ylnn ilk 10 aynda Mardinde 957 kiinin organlarn baladn ve 6 kiinin de organlarnn bakalarna umut olduunu ifade etti. Oktar ailesini tebrik eden Yavuz, Bütün Türkiyeye örnek bir davran. Eli öpülesi bir aile. Allah sabr versin. 4 kiinin salna kavumasna vesile oldu dedi.

Ana Sayfaya Git