Vekilim buna gerek var mı?

Diyarbakır'da faaliyetleri durdurulan dernekler, dün sabahtan itibaren polis tarafından mühürlendi. KJA derneğini kapatmada müdahale eden HDP'li Uçar'a polis memurunın cevabı, "Vekilim buna gerek var mı?" dedi.

Haberler 13.11.2016 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, terör örgütleriyle balantl olduu gerekçesiyle, OHAL Kanunun 11nci maddesi kapsamnda FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DEA balantl olduklar iddiasyla 370 dernein faaliyetleri durdurdu. Bu derneklerin illerde kapatlmasna baland. Diyarbakrda sabah saatlerinde 19u kent merkezinde olmak üzere toplam 47 dernee görevliler giderek mühürleme çalmas yapt.

HDPL UCA POLSLE TARTITI

Merkez Kayapnar lçesi Diclekent semtinde bulunan Özgür Kadn Kongresine (KJA) ait dernek binasna gelen görevliler dernei mühürlemek istedi. Dernek kapsnda bekleyen HDP Diyarbakr Milletvekili Felaknas Uca ve dernek yöneticileri, görevlilere dernein mühürlenmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Bunun üzerine dernekler masas görevlileri polis müdürleriyle birlikte dernein kapsna tekrar gelerek Milletvekili Uca ile görütü. Polis müdürü HDPli Ucaya, bakanln alm olduu bir karar uygulamakla görevli olduklarn, zor kullanmadan, kanunlar çerçevesinde mühürleme ilemini yapmak istediklerini, itiraz haklarn hukuki çerçevede yapabileceklerini söyledi.

KAPATILAN DERNEKLER

Milletvekili Uca da polis müdürüne, Size gelen her talimat uygulamak zorunda deilsiniz, ben buna müsade edemem. Buras bir kadn dernei, kadnlarn haklarn koruyan bir dernek diyerek cevap verdi. Buna karlk polis müdür de Ucaya Ben bana verilen talimat yerine getirmek zorundaym. Siz engel olsanz da, olmasanz da, ben bu karar uygulayacam. Ben tebli etmeye gelmedim. Buray 3 ay süreyle kapatmaya geldik karln verdi. HDPli Uca da, Valinin her talimatn uygulamak zorunda deilsiniz. Bir kadn derneini kapatyorsunuz. O zaman beni de buradan zorla çkarrsnz diyerek içeri girdi. Polis müdürü bu kez Vekilim buna gerek var m? Lütfen zor kullanmadan iimizi yapmamza müsade edin ricasnda bulundu.

Dernek kapsnn önüne çkan Milletvekili Uca ile beraberindekiler, Basklar bizi yldramaz, Kadnlara uzanan eller krlsn sloganlar atarken, görevliler dernek binas içerisine girerek tutanak tutup dernei müdürledi. Mühürleme çalmas devam ederken, HDP Adana Milletvekili Meral Dan Beta da geldi. Özgür Kadn Kongresinin mühürleme çalmas tamamlandktan sonra görevliler bölgeden ayrld.

Kentte aralarnda GÖç-DER, TUHAD-FED, MEYA-DER, Dicle Frat Kültür Derneinin de bulunduu dernekler mühürlenirken, faaliyetlerine son verilen dernekleri mühürleme çalmas devam ediyor.

MARDNDE 5 DERNEK MÜHÜRLEND

Mardinde Artuklu lçesindeki Din Adamlar Yardmlama ve Dayanma Dernei ile Mezopotamya Yaknlarn Kaybeden Aileler ile Yardmlama, Dayanma ve Kültür Dernei, Midyat lçesinde bulunan Mezopotamya Politik Aratrmalar Dernei, Nusaybin lçesindeki Mezopotamya Sanat Dernei ile Sakine Cansz Kadn Akademisi Dernei, Seyitler Eitim Kültür Sosyal Yardmlama ve Dayanma Derneinin faaliyetleri durdurularak kaplar mühürlendi.

Ana Sayfaya Git