Veliler tedirgin...

Ankara ve Diyarbakır'da iki çocuğun şırınga şeklindeki çikolatanın kapağı nedeniyle hayatını kaybetmesi sonrası okul kantinlerinde satılan ürünler ve denetimler tartışılıyor. Bu sabah bazı veliler okullara gelerek kantinlerde bu ürünün satılıp satılmadığını sordu ve denetimlerin artırılmasını istedi.

Haberler 13.12.2019 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnga eklindeki çikolatann kapa nedeniyle Ankara ve Diyarbakrda iki çocuk hayatn kaybetmesinden sonra, okullarda ve çevresinde satlan ürünlerin denetimi yeterli mi sorusu ise bir kez daha gündeme geldi. Okul yönetimlerinden edindiimiz bilgilere göre, bir ay arayla okul müdürü ve okul aile birlii, kantinlerde denetim gerçekletiriyor. Veliler ise bu denetimlerin yetersiz olduunu ifade ediyor.

DENETM BTTKTEN SONRA HER EY TEKRAR ORTAYA çIKIYOR

Velilerden Nurdan Portakal, rnga eklindeki çikolata yüzünden yaanan ölümlere üzüldüünü ifade ederek, çok üzüldüm, kendi evladm gibi. Allah yaknlarna sabr versin. Denetimi fazla önemsemiyorlar. Denetim gerçekleiyor, denetim bittikten sonra her ey tekrar ortaya çkyor. Kolay gizliden satanlar da var. Bunlar görüyoruz. Baz ürünlerin kapal satlmas gerekirken, açk satyorlar diye konutu.

BLDM KADARIYLA DÖRT DÖRTLÜK BR DENETM YAPILMIYOR

Örencisi velisi Serdar çelik, u an bildiim kadaryla dört dörtlük bir denetim yaplmyor. Yaplsayd Ankarada bu olay yaanmazd. ki çocuum var. kisine de kantini önermiyorum. Mecbur kalmadklar sürece zaten kendileri de kantine gitmiyorlar eklinde konutu.

DENETM YAPILSAYDI BÖYLE OLMAZDI

çocuunu okula getiren bir veli ise kantinde rnga eklinde çikolata satlp satlmadn bilmediini belirterek, Denetim yaplsayd böyle olmazd, bu duruma gelmezdi. Burada satlp satlmadn bilmiyorum. Olduunu zannetmiyorum. Öretmenleri de çocuklarmz bilinçlendiriyor. Almamalar gerektiini söylüyorlar eklinde konutu. 3üncü snf örencisi Ahmet Bozdemir, Sosisli sandviç, tost, hamburger alyorum. çikolata satlyor kantinde ama cips ile asitli içecekler satlmyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git