Vergi zamları tepki gördü!

Türkiye 2020'ye yeni zamlarla girdi. Motorlu Taşıtlar Vergisinden (MTV), ehliyet, pasaport vergileri ve trafik cezalarına zam yapıldı. Vatandaş, vergi yükünün altında ezildiğini belirterek, indirime gidilmesini istedi.

Haberler 02.01.2020 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2019u ekonomik durgunlukla geçiren Türkiye, yeni ylda artan vergilerle çarklar döndürmeye çalacak. Dar gerilirli vatanda artan vergilerden ikayet ederken, Söz Haber ekibi sokan nabzn tuttu.

te vatandan artan vergilerle ilgili düünceleri;

ZAMLAR HALKIN BÜTçESYLE TERS ORANTILIDIR

Rasim Eren, Yaplan zamlar halkn bütçesiyle ters orantldr, bir yerden verdiklerini bir yerden almasn çok iyi biliyorlar. Asgari ücrete üç yüz lira zam yaptlar onunda karlnda yüzde on iki ila yirmi iki gibi bir vergi zamm getirdiler. Bence bu hiç adil bir durum deil.

Asgari ücretli biri çocuklarn nasl geçindirecek?

Fehime çnar, Vergiler gerçekten çok fazla, asgari ücretteki zam milletvekillerin kendilerine yaptklar zamm karlatrrsak ayet pek de adil olmadn rahatlkla görebiliriz. Ben devletimi hükümetimi seviyorum ve destekliyorum ama yaptklar baz eyleri de adil bulmuyorum. Hzla yaplan vergi artlar ve asgari ücret konusunda eletiriyorum. Asgari ücretle çalan birinin be çocuu olduunu da düünürsek evi nasl geçindirecek geçimini nasl salayacak elektrik doalgaz fiyatlarna baktmzda ate pahas asgari ücretli biri o çocuklarn nasl geçindirecek? Öte yandan bir de milletvekillerinin kendi maalarna yaptklar zamlar karlatrrsak durum zaten ortada.

SZLK UAN çOK BÜYÜK BR SORUN

Ramazan çli, Zamlar yaplmadan önce asgari ücretle ilgili bir düzenleme yaplmas gerektiini düünüyorum sonuçta zincirleme bir dönü bu. Asgari ücret halkn beklentisi gibi olmad herkes 2 bin be yüzün üzerinde bir rakam bekliyordu lakin altnda oldu. Biraz empati yaplmas gerekiyor isizlik ald ban gidiyor bunu da göz önüne alarak keke yaplan zamlar buna göre düzenlenseydi. Ülkemizde isizlik uan çok büyük bir sorun oluu için artk asgari ücret maana bile ükreder hale gelmiiz en azndan iyi kötü bir iimiz ve maamz var diyoruz ama gelir durumu bakmndan tabi ki yeterli deil. ki kiilik bir aile olmama ramen zar zor geçiniyorum.

MLLETVEKLLER GELSN BR GÜN SIRADAN VATANDA GB YAASIN

Taner Ik, Her gün yeni zamlara gözümüzü açyoruz günlük yaantmz haline geldi armyoruz. Bizi inciten zamlardan da öte sistemin ta kendisi poet parayla kendi mülkünde sigara içmek parayla. Yaplan zamlarn hzna yetiemediimiz gibi kendi kiramz bile ödeyemiyoruz. Milletvekilleri gelsin bir gün sradan vatanda gibi yaasn ald maa da içiye versin ya da içinin maann ayns alsn görelim bakalm nefes almak mümkün mü onlar için. Zulümlerini ellerine almlar insanlarn kannn son damlasna kadar rngayla çekiyorlar. Milleti o kadar muhtaç hale getirmiler ki seçime yakn bir domatesi ellerine alp gösteriyorlar millet arkadan yedii yirmi sopay unutuyor. Millet bir domates için oy verebiliyor çünkü milleti bu hale getirmiler.

BÖYLE MDR GELMEK?

Hüseyin Özdemi, Gelir gider birbirini karlamyor karlamadndan dolay açk meydana geliyor. Bu açktan dolay vergilerde ha bire artyor. Bizi yöneten insanlarn yapt harcamalara hizmetlere baktmzda yol yapm ve kentsel dönüümlerden bahsediyorlar benzin alt yedi lira o yolu ne için yapyorlar araba geçsin diye peki o arabaya benzin koyacak bütçeye sahip miyiz bunun sorulmas gerek. Bütçemizi arttrsnlar ki o yolu kullanabilelim, üstünden geçemediimiz yolu ne yapalm. Kentsel dönüüm ad altnda yeni binalar yapld doalgazlar çekildi bu kez masrafnn altndan kalkamyor fakir fukara. Böyle midir gelimek?

YAPILAN ZAMLARIN ADL OLDUUNU DÜÜNMÜYORUM

Ahmet Sunar, Kesinlikle yaplan zamlarn adil olduunu düünmüyorum. Vergiler alnacaksa eer insanlarn ekonomik artlarna göre alnmas gerektiini düünüyorum. Ülkemize baktmz zaman sürekli zam ötv zamm kdv zamm hep zam üzerine zam kendi açklarn kendi özel harcamalarn bu ekilde tolere etmeye çalyorlar. Bizden alarak kendi ahsi çkarlar için kullanyorlar.

Ana Sayfaya Git