Veteriner tıbbi ürünler e-reçete ile satılacak

Diyarbakır'da veteriner hekimlere yönelik bilgilendirmede, veteriner tıbbi ürünlerin bu yıl e-reçete ile satılacağı bildirildi.

Haberler 04.01.2018 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü tarafndan yaplan açklamaya göre, veteriner hekim reçetelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi ve muhafaza edilmesi amacyla Elektronik Veteriner Hekim Reçetesi (e-reçete) uygulamasna geçilecek.

E-reçete ile hayvan hastalklaryla etkin bir ekilde mücadele etmek, gerçekletirilen tedavileri kayt altna alarak istatistiki veri taban oluturmak ve gda güvenliinin temin edilmesi amaçlanyor.

Bu yl uygulanmas planlanan e-reçete sistemiyle ilgili kentte görev yapan veteriner hekimlere yönelik kurumun toplant salonunda bilgilendirme toplants yapld.

Burada konuan Diyarbakr l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdür Yardmcs Mehmet Hüseyinolu, u ana kadar konuyla ilgili olarak 5 bilgilendirme toplants gerçekletirdiklerini ve e-reçete uygulamasnn test aamasnn 15 Temmuz-15 Eylül 2017 tarihleri arasnda yapldn söyledi.

e-REçETE LE SATILACAK

Hayvan hastalklaryla daha hzl ve etkin mücadele edebilmek için bu uygulamann yararl olacan anlatan Hüseyinolu, gda güvenliinin salanmas ve bilinçli antibiyotik kullanm konularna deindi.

Hayvan Sal ve Yetitiricilii ube Müdürü Necattin Gönç de e-reçete sisteminin önemiyle ilgili genel bilgilendirme yapt.

Hayvan Sal ve Yetitiricilii ube Müdürlüünde görevli Veteriner Hekim Ali Kzlay ise bu sistemde reçetelerin nasl yazldn uygulamal olarak anlatt.

Veteriner hekimlerin, e-reçete ile ilgili sorularnn cevaplandrlmasyla bilgilendirme toplants sona erdi.

Toplantya; Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesinde görevli öretim görevlileri, kamuda görev yapan ve serbest çalan veteriner hekimler katld.

Ana Sayfaya Git